-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Razgovarali smo s majkom dječaka kojeg je u Donjem Dragancu napao i izgrizao pas

Nove vijesti

U subotu, 18. studenoga, oko 13:30 sati, u Donjem Dragancu pas pasmine staford je istrčao iz dvorišta na cestu i napao 12-godišnjaka.

Prema informacijama koje smo dobili od Kristine, dječakove majke, on je krenuo prijatelju pisati zadaću.

– Luka je izašao iz dvorišta i krenuo na bicikl. U tom trenutku, iz susjednog dvorišta je istrčao pas, pasmine staffordski terijer i prvo ga uhvatio za nogu, zatim srušiona tlo te počeo gristi za glavu. Luka se nekako uspio podići, obraniti se i otjerati psa od sebe, kazala nam je Kristina.

Dodala je kako je bila sreća što je Luka stavio jednu ruku na vrat da se zaštiti od ugriza. Kako nam je još Kristina otkrila, ovo nije prvi put da pas izlazi iz ograđenog dvorišta te da ga se djeca u selu boje.

Nakon napada, Luka je pregledan u Općoj bolnici “dr. Anđelko Višić” Bjelovar, gdje su utvrđene lake tjelesne ozljede. Ima veliku masnicu na nozi i ugrize koji nisu toliko veliki, ali su duboki. Vlasnica je nakon što se Luka obranio, izašla iz kuće i pozvala psa u dvorište.

-Žalosno je što ju, uz to što smo susjedi i kumovi, nije zanimalo, nakon što smo se vratili iz bolnice, kako je Luka. Nije nas uopće kontaktirala, kaže Kristina.

Protiv 50-godišnje vlasnice psa slijedi podnošenje adekvatne prijave zbog počinjenog prekršaja držanja životinje bez nadzora iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika