-3.4 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Luka Šimunović  izabran je za malog gradonačelnika Grada Bjelovara

Nove vijesti

Održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara, na kojoj su dječji gradski vijećnici odabrali svog novog dječjeg gradonačelnika. Prisutnima se na početku obratila Iva Lijović, koja je do sada obnašala funkciju dječje gradonačelnice.

– Želim da budete odgovorni i da se odazivate na sve radionice, akcije i sjednice na koje će vas voditeljice pozivati, jer to je sada vaša obaveza. Zbog toga što smo bili odgovorni i redoviti na svim sastancima Dječjeg gradskog vijeća išli smo na skupove gradova i općina, prijatelja djece u Karlovac i Rijeku, i jako smo se lijepo proveli. Bila je to svojevrsna nagrada za naš trud. Biti dio Dječjeg gradskog vijeća ovog grada zauvijek će ostati jedan jako lijep dio mog života. I vi ovo gledajte kao jednu novu avanturu. Što ćete se više truditi, više ćete od ovoga dobiti. Vi ste glas sve djece na području Bjelovara. Stoga ga koristite u njihovu korist, ali i njima na ponos, kazala je.

Prisutnima novim malim gradskim vijećnicima obratio se gradonačelnik Dario Hrebak i pozvao ih na suradnju.

-Mi smo kao grad Bjelovar uvijek izuzetno otvoreni i raspoloženi, kao što smo imali sjajnu suradnju sa svim prijašnjim generacijama Dječjeg Gradskog vijeća, tako da vjerujem da ćemo imati dobru suradnju i ovdje s vama. Od vas, naravno, očekujemo da budete angažirani i da donosite puno ideja te konstruktivnih prijedloga. Ja se nadam da ćete upravo preko vaših mentora i učitelja doći s pregrštom novih ideja prema nama koje možemo doista realizirati kroz gradski proračun, te da vaše generacije učenika, pa čak i nešto stariji ili mlađi, budu u našem gradu bolje. Želimo zajedno stvarati nove prijedloge i ideje, istaknuo je Hrebak.

Luka Šimunović, učenik bjelovarske I. osnovne škole, nakon provedenih izbora izabran je za dječjeg gradonačelnika te će obnašati tu odgovornu funkciju tijekom sljedeće dvije godine. Njegovi zamjenici bit će Borna Krčelić i Mia Mišir.

Luka Šimunović

Luka Šimunović je istaknuo svoje ključne ciljeve koje želi ostvariti tijekom svog mandata. Posebno je naglasio potrebu poticanja gradnje toplica kako bi pružio pomoć onima kojima je liječenje putem ove terapije nužno. Također istaknuo važnost povećanja broja manifestacija u knjižnici s ciljem poticanja čitanja među djecom. Smatra da je čitanje ključan element razvoja mozga te da će više kulturnih događanja potaknuti djecu na aktivno sudjelovanje.

Kroz svoj program, dječji gradonačelnik zalagat će se za bogatiji edukativni sadržaj u kinima. Također, predložio je uvođenje popusta u dječjem tjednu kako bi se omogućilo darivanje djece, čime bi se pridonijelo rješavanju financijskih izazova s kojima se neki mali sugrađani suočavaju.

Šimunović ističe važnost poticanja sudjelovanja dječjeg uzrasta u vrtićima i školama te zagovara povećanje broja digitalnih učionica opremljenih najsuvremenijom tehnologijom, kako bi se djeci približila informatika na način koji ih potiče na učenje i zabavu.

Među njegovim prioritetima su i humanitarne akcije poput donacija za blagdane, posjete Dječjem odjelu u bolnici te posjete staračkim domovima, kako bi se pružila podrška onima kojima je potrebna, pridonoseći tako zajednici i stvarajući osjećaj solidarnosti među mladima.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika