0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

U Čazmi zapaljene svijeće za sve žrtve Domovinskog rata i sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Nove vijesti

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, diljem Hrvatske pale se svijeće za Grad heroj, kao i za sve žrtve stradale u Domovinskom ratu. Tako je bilo večeras i u Čazmi, gdje su braniteljske udruge zajedno s učenicima Osnovne i Srednje škole Čazma te građanima Čazme paljenjem svijeća odali počast svim žrtvama Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata.

– Članovi Kluba 2/105 već dvadesetak godina na ovaj način odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. Tijekom godina su nam se pridružili učenici Osnovne i Srednje škole. Danas imamo pedesetak učenika koji s nama odaju počast žrtvama, kazao nam je Ivica Bok, predsjednik Kluba.

Branitelji s područja Grada Čazme i općina Ivanske i Štefanje posebno su emotivno vezani za ratišta u Slavoniji, a malo je poznato da je Čazmanaca bilo i u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata.

– Naše policijske snage su na početku Domovinskog rata imale zadatke i u Borovu naselju i u Vukovaru. Srećom, nismo imali žrtve, rekao je Bok.

Bok je istaknuo kako su branitelji generacija koja je devedesetih uzela oružje u ruke,dok mladi danas trebaju uzeti knjigu.

– Drago mi je vidjeti ih sve više ovdje, istaknuo je Bok i dodao kako mu je žao što se danas u školama jako malo uči o Domovinskom ratu.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika