-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

U ŠRC Kukavica kreću radovi na igralištu vrijedni 120 tisuća eura

Nove vijesti

U ŠRC Kukavica započela je izgradnja novog dječjeg igrališta čija je ukupna vrijednost procijenjena na nešto više od 120 tisuća eura. Očekuje se da će Ministarstvo regionalnoga razvoja sufinancirati projekt s iznosom od 35 tisuća eura, dok će preostali dio biti pokriven sredstvima Bjelovarsko-bilogorske županije.

– To je samo onaj početak svega onoga što mi želimo na Kukavici napraviti. Ono što je plan je napraviti i restoran te izgraditi smještajne kapacitete – bungalove da ovaj prostor, koji je Bogom dan, uredimo kako bi naše obitelji s malom djecom, a i svi ostali mogli koristiti. To je svakako jedna priča koja će dati veću težinu našem Kulturnom centru Mato Lovrak, a samim time će i poboljšati turističku ponudu naše županije. Krećemo s ovim igralištem, a radit ćemo i projektirati faze ovisno o izvorima financiranja, bilo preko EU fondova ili nekog drugog izvora financiranja, najavio je župan Marko Marušić.

Kako je sam župan Marušić naglasio, idejni projekt je gotov i trenutno se s projektantima dogovara kako najbolje iskoristili dostupan prostor. Unatoč napretku, istaknuto je da su neophodne određene dozvole za daljnji razvoj.

Nadalje, naglašeno je da prostorni plan nije ažuriran od 2019. godine te da će se taj nedostatak riješiti na nadolazećoj sjednici Županijske skupštine, što je ključno, budući da su administrativne formalnosti preduvjet za sudjelovanje u natječajima koji su već najavljeni.

– Cilj nam je do kraja ove godine riješiti sve administrativne prepreke kako bismo bili spremni za najavljene natječaje. Za preostali financijski iznos, tražit ćemo druge izvore financiranja kako bismo dovršili ovaj kompleks, istaknuto je Marušić.

Zvjezdana Galkowski, ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak, izrazila je zadovoljstvo početkom radova na prostoru centra. Galkowski je također najavila planove za daljnje radove nakon igrališta, izgradnju objekta za kulturnu infrastrukturu.

– Za nas je ključno imati prostor, pogotovo za radionice koje već održavamo, ali planiramo ih povećati, uključujući prezentacije i ostale kulturne sadržaje. Mi smo, naime, u protekloj godini prijavili i neke projekte za INTERREG. Imamo Lovrakove pisce, koji uključuju radionice kreativnog pisanja, od sljedeće godine tu će biti i radionice storytellinga, a planovi su nam veliki. Prostor je nešto što nam nedostaje i veselimo se tome da se dokumentacija i administrativne prepreke što prije savladaju, kako bi doista radovi počeli, i da i kulturni događaji ovdje zažive, kako bismo, naravno, mogli obavljati tu djelatnost, kazala je Galkowski.

U srcu inicijative za revitalizaciju prostora, osim Bjelovarsko- bilogorske županije su općine Veliki Grđevac i Velika Pisanica. Osobito zadovoljstvo što se krenulo s radovima izrazio je Tomislav Pavličić načelnik Velikog Grđevca koji je započeo svoju karijeru upravo u Kukavici.

– Općina Veliki Grđevac i Općina Velika Pisanica, zajedno s županijom surađuju na ostvarivanju ove inicijative. Osobno me raduje jer sam svoju karijeru započeo upravo u ovom prostoru, radeći kao radnik na održavanju i onda došao u ovu situaciju. Ovaj prostor ima izuzetan potencijal i uređenjem će postati oaza udaljena od gradske vreve. Kada ljudi dođu ovdje, doživljavaju zadovoljstvo, što nas dodatno motivira da podignemo razinu ovog prostora. Kolega Palli, župan, i ja angažirat ćemo se kako bismo ovu viziju doveli do visoke razine kvalitete, istaknuo je Pavlečić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika