Kako se bliži kraj godine tako se sve više zbraja i oduzima- kaže načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić, koji je trenutačno u pripremama za sjednicu Općinskog vijeća najavljenu za slijedeći tjedan:

-Zadovoljan sam činjenicom što su nam svi projekti planirani za ovu godinu prošli. To ujedno znači da imamo i nešto više sredstava u proračunu na strani prihoda,konkretno trenutačno smo 80 tisuća eura u plusu, a onda shodno tome možemo malo nešto više i potrošiti. Tako ćemo povećati prihode i rashode i to je ono čime ćemo se  baviti na slijedećoj sjednici vijeća.

Kada su u pitanju projekti,  u Končanici nema praznog hoda- jedan  završava drugi započinje:

-Upravo tako, završen je projekt u Daruvarskom Brestovcu u  vrijednosti 50 tisuća eura . Međutim odmah smo krenuli s drugim ,s izgradnjom vježbališta za odrasle u Končanici kao i asfaltiranjem staze na groblju Imsovac. Ovaj projekt u vrijednosti 40 tisuća eura planiramo završiti do kraja godine ukoliko nas vrijeme posluži.

Načelnik Bakunić dodaje kako bi se i centar Općine Končanica mogao još više urediti međutim postoji problem  a to je rekonstrukcija ceste.  Ne isplati se ulagati u nešto što se mora rekonstruirati. Što se tiče najavljene rekonstrukcije ceste, sve počinje i završava u Hrvatskim cestama:

– Mi smo stalno u pregovorima s Hrvatskim cestama. U tome nam pomažu i saborski zastupnici  Bilek i Totgergeli kao i župan Marušić. Ali evo, ja još uvijek nemam točan odgovor na pitanje postoji li lokacijska i građevinska dozvola za radove.  Uvijek postoji razlog zašto se nešto ne može iako sam ponudio da i mi kao Općina sudjelujemo u troškovima.  Jako sam osjetljiv na takve stvari a i pomalo ljubomoran. Na moru se može sve a evo kod nas ne može niti nogostup. Dobro je dok se nešto ne desi, a onda će biti kasno.

No, unatoč ovome problemu , načelnik Bakunić polako privodi 2023.godinu pozitivnom kraju, kako kaže zahvaljujući odličnoj radnoj ekipi:

-Dobili smo nagradu za transparentnost proračuna i zahvaljujem se mojim suradnicima koji su tome pridonijeli. Moram se zahvaliti i Razvojnoj agenciji Daruvaru koja nas informira ,savjetuje i piše projekte. Takvoj odličnoj suradnji nadam se i u slijedećoj godini.

S obzirom da se bliži vrijeme darivanja – Božić, načelnik Općine Končanica najavljuje kako u proračunu postoji stavka isplate božićnica  za umirovljenike, socijalne slučajeve kao i one starije od 65 godina a koji nemaju prihoda.

Izvor : 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik