U Općini Farkaševac traju pripreme za ovogodišnju manifestaciju „Advent u Farkaševcu“. Kao i prošle godine, kada je manifestacija zabilježila iznimno velik broj posjetitelja, tako i ove godine organizatori pripremaju bogat glazbeno-zabavni program, kao i raznoliku gastronomsku ponudu tijekom svakog vikenda u prosincu.

– Kao što smo prošle godine obećali, ove godine će “Advent u Farkaševcu” biti još bolji i veći. Napravili smo puno više ukrasa, a naš centar ćemo okititi s puno više lampica. Ove godine će 10 tisuća lampica više osvijetliti naše središte, tako da će ih ukupno biti 42 tisuće. Za sve posjetitelje pripremili smo tradicionalnih pet natjecanja. Startamo kao i prošle godine s Farkaševačkom sarmijadom, a u sljedećim ciklusima čeka nas natjecanje u spremanju paprikaša, fileka i graha. Ono što imamo i ove godine je odabir najbolje farkaševačke kobase. Uz to, pripremili smo pregršt različitih izvođača koji će zabavljati naše posjetitelje svaki vikend, najavio je načelnik Općine Farkaševac Matija Copak.

Od izvođača dolaze Reanimatori, Solo boy Dominik Heštera – acustic, Druga dimenzija, Ledina bend, grupa San i Acoustic duo, tako da će se pronaći za svakog ponešto.

Zanimljivo je kako je većina ukrasa koji će krasiti općinu u vrijeme adventa izrađeno od strane samih mještana. Ove godine su samostalno izrađeni 3D pokloni.

– U organizaciju Adventa uključeni su svi djelatnici Općine Farkaševac, više-manje sve udruge s područja općine. Prvenstveno što se tiče izlaganja na štandovima, izrade ukrasa, kićenja, stvaranja sadržaja, plus, tome moram jako pohvaliti i naše mlade koji su se i ove godine okupili, te Udrugu umirovljenika, koja će i ove godine popratiti cjelokupan Advent, dodao je Copak.

Otvorenje manifestacije „Advent u Farkaševcu“, odnosno paljenje prve svijeće i svih lampica u centru Farkaševca je 2. prosinca.

– Svi su nam dobrodošli u Farkaševac, mjesto dobrih i veselih ljudi, a veselimo se vidjeti nova lica i mnoštvo ljudi koji dolaze uživati kod nas. Svi ste pozvani, a naš Advent je jedan od najljepših na istoku Zagrebačke županije i veselimo se dolasku svih onih koji će biti njegov dio, uputio je poziv načelnik Copak.