Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak najavio je da će od sljedeće godine svi koji primaju plaću od Grada imati povećanje svojih primanja. Ovo uključuje široki spektar javnih djelatnika, među kojima su odgojitelji, vatrogasci te drugi zaposlenici javnog sektora.

– Dogovorili smo i s privatnim i gradskim vrtićima usklađivanje plaća. Plaće će rasti odgojiteljicama u vrtiću, vatrogascima, za osam posto će ići svim javnim djelatnicima. Moramo to pratiti, moramo imati zadovoljne odgojiteljice, ljude u muzeju, u knjižnici, pa na kraju krajeva i u Gradskoj upravi. Podsjećam, s 93 zaposlena kada sam preuzeo Grad, pali smo na 78 zaposlenih u Gradskoj upravi, kazao je Hrebak.

Najavljeno povećanje plaća stupit će na snagu od 1. siječnja sljedeće godine. Gradonačelnik je informirao javnost o sastanku održanom jučer s djelatnicima Gradske uprave te kako su usklađene vrtićke plaće s odgovarajućim pravilnicima. Također, istaknuto je povećanje plaća vatrogascima, koje iznosi više od 40 posto, pri čemu su se pridržavali državnih pravilnika i uredbi. Što se tiče povećanja plaća za djelatnike Gradske uprave, povećanje je osam posto plus topli obrok.