Uskoro će biti obnovljena trošna cesta u Malom Pašijanu koja je sada u izrazito lošem stanju zbog puknuća, nagiba i rupa te ju je zbog sigurnosti putnika i pješaka potrebno što prije sanirati. Tako će se mještanima osigurati i kvalitetan pristup do njihovih kuća te povećati povezanost s Garešnicom i Bjelovarom, a time i bolja dostupnost raznih uslugama.

– Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU donijelo je odluku o odabiru projekata za sufinanciranje prijavljenih na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina 2023., a među njima je i projekt Grada Garešnice koji će biti financiran iznosom od 27 tisuća eura. Za prvu fazu osigurano je 25 tisuća eura, putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice, što je ukupno 52 tisuća eura – rekla nam je direktorica Poduzetničkog centra Garešnica Tatjana Purkić čiji su zaposlenici radili projektnu prijavu.

Obnovom će se sanirati dva kilometra ceste, a trenutačno se provodi postupak javne nabave. S odabirom izvođača radova saznat će se i ukupni trošak obnove, kaže Purkić, te izdvaja i projekt na kojem su zajednički radili službenici Grada Garešnice i PCG-a. To je sudjelovanje učenika prvih razreda osnovnih škola u Garešnici i T. Popovcu u Školskom mednom danu čija je svrha podizanje svijesti djece o potrebi konzumacije domaćih proizvoda i ukazivanje na značaj pčelarstva. 

Izvor : 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik