Za razliku od svojih sportskih prijatelja iz Bjelovara, nogometaši Mladosti iz Ždralova ovoga će tjedna gostovati te će svojih 90 minuta 14. kola Super Sport Druge hrvatske nogometne lige sezone 2023./2024. igrati u subotu – 18. studenoga od 13:30. Trener Želimir Mešnjak svoje će snage odvesti na hrvatsko primorje, u Čavle gdje će ih dočekati tamošnji NK Grobničan. Bit će ovo dvoboj u kojem će „Redsi“ iz bjelovarskog predgrađa tražiti nastavak svog fantastičnog niza, odnosno tražit će svoj 13. susret zaredom bez poraza.

Za to imaju dobre izglede jer njihovom ovotjednom suparniku ne cvjetaju ruže što znači da se on nalazi na devetoj poziciji s 15 uknjiženih bodova, dok su kapetan Jakšić i njegovi suigrači drugoplasirani s brojkom 26 u rubrici bodovi. Isto tako, nakon jedne utakmice neigranja uslijed dobivena tri žuta kartona, u redove NK Mladost Ždralovi vraća se Ukrajinac Lopa. Stoga, jasno je kako je riječ o dodatnoj prijetnji primorskim vratima i zapravo, kada se sve sabere u jedno, konstatacija jest ta da su gosti u ovoj priči nedvojbeni favoriti.

Krajnji ishod će ovisiti isključivo o njima te je od svega najvažniji njihov pristup. Ukoliko on bude na željenoj razini, onakav kakav je bio tijekom svih prijašnjih tjedana ove polusezone, bojazni za novi pozitivan ishod nema. Dakle, mi i svi ostali simpatizeri jedne od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti se sada samo možemo nadati da će sve proći prema Mešnjakovim zamislima, da će obrambena linija Mladosti, predvođena iskusnim Azinovićem zaustaviti najopasniju domaću kariku – Pilčića te da će se po završetku utakmice sve od Čavala do Ždralova pjevati pobjednička pjesma.

Naravno, ukoliko ste u mogućnosti i ukoliko ste simpatizer upravo ove momčadi, zaputite se na ovo ne toliko udaljeno gostovanje kako biste je bodrili, odnosno uživo provjerili razvoj situacije. Mi to ovoga puta nećemo moći, ali ćemo svakako Mešnjaku i momcima slati pozitivnu energiju. Iznad svih – NK Mladost Ždralovi!