Nakon odgođene utakmice protiv momčadi Opatije prošloga petka – 10. studenoga, pa zatim i odigravanja iste dva dana potom, dakle u nedjelju – 12. studenoga te prvoga poraza trenera Dine Babića na bjelovarskoj klupi, bjelovarski bijeli vraćaju se na svoj novoizgrađeni gradski stadion. Shodno svim zbivanjima, oni za odmor nemaju puno vremena. Naime, Babićevi majstori će svoj susret 14., pretposljednjega kola prvoga dijela sezone 2023./2024. Super Sport Druge hrvatske nogometne lige odigrati nadolazećeg petka – 17. studenoga. Bit će to protiv nekadašnjeg prvoligaša – NK Marsonia Slavonski Brod s tim što će se lopta zakotrljati od 13:30 sati.

Razlog ovakvoga termina jest dogovor klubova, a uslijed obilježavanja Dana herojskoga grada Vukovara u subotu – 18. studenoga kada ćemo se svi zajedno prisjetiti velike vukovarske žrtve tijekom Domovinskog rata.

Nadalje, za ovu priču važno je naglasiti da Bjelovarčani ovih 90 minuta dočekuju na 10. mjestu ukupnoga poretka ovoga nogometnoga društva s 15 bodova, dok su se Brođani u posljednje vrijeme podigli na svim razinama – kako igrački, tako i bodovno, pa su trenutno petoplasirani s 23 osvojena boda što je zapravo samo četiri manje od vodećeg križevačkog Radnika. Ono što također ne smije ostati nezapisano jest to da momci iz grada na rijeci Savi u svojim redovima imaju nekoliko super opasnih pojedinaca, ponajviše bosanskohercegovačkih internacionalaca te se mi, ali i ostali brojni simpatizeri bjelovarskog sastava možemo samo nadati da su se Babić i njegovi igrači kvalitetno pripremili za ovih 90 minuta. Preciznije, da znaju otkuda im prijete najveće opasnosti, da će ih uspjeti „ukrotiti“ i da će nakon svega meč biti okončan prema domaćim željama.

Međutim, podrška publike je uvijek dobrodošla – posebice protiv ovakvog protivnika, protivnika s uglednom poviješću. Upravo zato, ne dvojite niti najmanje. Ukoliko vam je srcu prirastao NK Bjelovar te ukoliko ste u mogućnosti, obzirom na to da je petak radni dan, i ovaj kraj tjedna provedite gromoglasno bodreći svoje ljubimce. Uvjereni smo kako će to kapetan Ljevar te ostatak veseloga bjelovarskoga nogometnoga društva znati cijeniti, odnosno kako će pronaći načina sve nas razveseliti vrativši se na pozitivan put. NK Bjelovar – samo jako! Idemo u novi boj, boj po nova tri super važna boda!