-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Kampanja Ravnateljstva civilne zaštite „Usvoji znanja da šteta bude manja“ stigla i u Bjelovar

Nove vijesti

Prošle je subote – 11. studenoga, kod bjelovarske fontane održana edukacija Ravnateljstva civilne zaštite pod nazivom „Usvoji znanja da šteta bude manja“. Ova edukacija, odnosno nacionalna kampanja provodi se diljem Republike Hrvatske, i to s ciljem podizanja svijesti građana o smanjenju rizika od katastrofa. Bjelovarčankama i Bjelovarčanima su prezentirani modeli potresa, erozije tla i poplave s tim što su oni nabavljeni zahvaljujući projektu „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“. Naglasimo kako su događaj, unatoč kišnim vremenskim uvjetima posjetili mnogi prolaznici znatiželjno razgledavši, no organizatore posebno veseli činjenica što su prisutni bili i učenici osnovnih škola.

Bjelovar je samo jedan u nizu gradova u kojem je prikazana ova edukativno – znanstvena manifestacija te će ona u predstojećem razdoblju biti održana i u ostalim hrvatskim gradovima, odnosno županijama. Dakle, svi zainteresirani će se i dalje imati priliku educirati po ovim pitanjima. Preciznije, imat će se priliku pobliže upoznati s prijetnjama i neočekivanim životnim situacijama. Isto tako, baš kako je to bilo i u Bjelovaru, građani će se moći informirati o tome kako i sami mogu doprinijeti smanjenju rizika od katastrofa.

Već navedenim projektom „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“ educira se djecu i javnost o mogućnostima smanjenja rizika od katastrofa, prilagodbi izazovima okoliša, ali i tome kako da ne dođe do ljudskih žrtava. Usvojenim znanjem i pripremljenošću, građani mogu utjecati na sve navedeno. Treba kazati i to da je projekt sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda, unutar Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a njegova vrijednost je 1.925. 406,64 eura.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika