0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Uspješno boksačko natjecanje u Vukovaru

Nove vijesti

Prošloga je vikenda u Vukovaru, u sportskoj dvorani „Danijel Rehak“ održano treće kolo Prve hrvatske boksačke lige i HNL/mladi. Cjelokupni događaj organizirao je vukovarski Boksački klub „Borovo“, a okupljeno gledateljstvo je imalo priliku vidjeti četrdesetak mečeva. Participirale su sve dobne skupine – od kadeta do seniora s tim da se nikako ne smiju zaboraviti niti boksačice. Naime, i one su prezentirale svo svoje umijeće.

Pravo osvježenje bili su članovi BK „Dubrovnik“ koji su u srce Slavonije stigli u najbrojnijem sastavu do sada. Nastupila su osmorica pritom upisavši pet trijumfa. Imena slavodobitnika su: Ivan Muhoberec, Luka Bokšić, Gordan Lovrić, Marin Ivušić te Jak Kojaković. Uspjeh su ostvarili i boksači Broda, a boksajući u svim kategorijama došli su do sedam pobjeda. Ukupno su boksali u jedanaest mečeva s tim što su svoje suparnike savladali: Mateo Duspara, Ivan Pavić, Ivan Jukičić, Barbara Princip (WO), Gabrijel Veočić (WO), Daniel Đukić i Marko Pudić.

Domaćini, BK „Borovo“ u svojim su redovima imali mlade predstavnike. Oni su boksali u šest mečeva naposljetku došavši do dva slavlja. Pobjeđivali su Kristijan Prodanović te Ivano Osuski. Seniorskih mečeva bilo je 10, a bila je to kategorija u kojoj se publici predstavio hrvatski reprezentativac Filip Poturović. Ovaj se mladić zapravo u Vukovaru vratio nastupima u hrvatskoj boksačkoj ligi te je to učinio sigurno savladavši Zadranina Karla Hercega.

Nadalje, viđen je i žestoki revanš između Splićanina Josipa Lovrića te Rovinjanina Matea Paulinića. Za ovaj dio priče važno je reći kako je u drugom kolu, koje je nedavno održano u Kutini podijeljenom sudačkom odlukom slavio Lovrić, dok mu je sada, poslije mnoštva uzbuđenja istarski boksač uzvratio. Niti jedan boksač nije se niti malo štedio. Agresivnom Pauliniću pripale su prve dvije runde, a čvrstom Lovriću posljednja treća što mu je ipak bilo dovoljno za potpuni preokret.

Isto tako, boje splitskog BK „Torcida“, inače dvostrukog klupskog prvaka RH ovom su prilikom branila sedmorica boksača. Do pobjeda su došli juniori Ivan Bašić i Josip Tokić, dok je u kvalitetnom juniorskom meču teške kategorije između dvojice reprezentativaca, koji se bore za mjesto na SP-u, Ivana Jukičića iz Slavonskog Broda i Šime Čerine, također člana splitske Torcide još jednom bolji bio Jukičić. U svemu ovome vrijedi spomenuti i meč Zadranina Ivana Skoblara i Brođanina Davida Markovića. Naime, Skoblar je uložio posljednji atom snage u nastojanju preokrenuti bodovni zaostatak iz prve runde – i uspio je.

Dakle, sve natjecateljice i svi natjecatelji zaslužuju velike čestitke na postignutom. No, posebne čestitke ipak idu Dubrovčanima, odnosno klubovima iz Istre i Dalmacije koji su uložili trud, pojavili se u hrvatskom gradu heroju Vukovaru naposljetku se predstavivši u fenomenalnom svjetlu. Ovdje su iz tih krajeva bili: „Torcida“ Split, „Pit Bull“ Split, BK „Split“, „Marjan“ Split, BK „Zadar“, „Sveti Krševan“ Zadar, „Rebel“ Zadar, Knin i Rovinj. Zaključno, naglasimo da je Vukovar bio domaćin boksačkog  natjecanja prvi put nakon četiri godine, a na ovaj način svi prisutni su doprinijeli sjećanju na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika