0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Danas se u Daruvaru otvara najveći veteranski centar u državi vrijedan 14 milijuna eura

Nove vijesti

Danas u Daruvar stiže predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar Tomo Medved,župan Marko Marušić kao i ostali brojni uzvanici na otvorenje četvrtog po redu Veteranskog centra

Prošlo je nešto malo više od tri godine (26.lipnja 2020.). kada je položen kamen temeljac za novi Veteranski centar u Daruvaru a koji će službeno i svečano biti otvoren u ponedjeljak 13.studenog 2023. Centar najveći od tri postojeća u Petrinji, Sinju i Šibeniku, nova je ustanova koja je po uzoru na pilot projekt u Lipiku, zapravo zahvala ali i briga za braniteljsku populaciju:

-Ovaj smo projekt pokrenuli zbog svih hrvatskih branitelja i stradalnika diljem Lijepe naše koji se svakodnevno susreću sa zdravstvenim, egzistencijalnim, socijalnim i drugim problemima. Mi im želimo na ovaj način zahvaliti za njihovu požrtvovnost i žrtvu i poboljšati njihovo zdravstveno i opće stanje…-rekao je prilikom početka radova 2020.g ministar Medved okupljenima.

Oduševljen otvaranjem Centra je i sam gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček koji se prije svega zahvaljuje Ministarstvu branitelja i Vladi:

-Ovo je velika stvar za naš grad, jer najveća je to investicija u posljednjih 4o godina. Razmišljam o pedesetak novo zaposlenih ljudi ali i o svim ostalim dobrobitima koje će, siguran sam Grad Daruvar u cjelini osjetiti vrlo brzo nakon otvaranja.

Investicija u vrijednosti od 14 milijuna eura financirana EU sredstvima proteže se na 10.000 četvornih metara, predviđa maksimalno 200 korisnika u smještaju u 105 soba o kojima će brinuti 47 novo zaposlenih osoba . Svečanom otvorenju u ponedjeljak u 15 sati nazočit će predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved ,župan Marko Marušić kao i ostali brojni uzvanici.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika