-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Činimo dobra djela – danas se obilježava Svjetski dan dobrote

Nove vijesti

Svjetski dan dobrote obilježava se u mnogim zemljama Europe, pa i svijeta svake godine upravo na današnji dan – 13. studenoga. Tome je tako već više od dvadeset godina, a 1998. godine je, u japanskoj prijestolnici Tokiju održana prva konferencija Svjetskog pokreta za dobrotu.

Riječi zahvalnosti, osmijeh te dobra djela, sve je to jako jednostavno, a važno u svakodnevnoj komunikaciji. Stoga, upravo je današnji dan – dan dobrote prava prilika za činiti sve navedeno. Pustiti nekoga preko reda, pokloniti beskućnicima obrok, to je također nešto što izaziva lančanu reakciju dobrote u čitavom društvu.

Prema riječima stručnjaka, osobe koje čine dobra djela, rjeđe su bolesne i duže žive. Nadalje, veliki ruski pisac Lav Nikolajevič Tolstoj dobrotu je nazvao najneophodnijim „začinom“. Jer, najbolje osobine bez dobrote ništa ne vrijede, dok se najgori poroci s njom lako opraštaju. Dakle, ponovimo – dan dobrote je odličan trenutak da drugima poklonimo barem mrvicu pažnje! Budimo dobri i danas, ali i sve druge dane koji su pred nama!  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika