Na slikovitom imanju obitelji Jurić, smještenom u Žabjaku pored Rovišća, Antonio Jurić je organizirao nezaboravno Martinje koje će se dugo pamtiti. Okupivši svoje prijatelje, Antonio je odlučio proslaviti ovu tradicionalnu manifestaciju na jedan sasvim poseban način, kroz natjecanje u kuhanju gulaša.
Dvorište imanja bilo je ispunjeno smijehom, veseljem i mirisima divljači koja se krčkala u velikim kotlićima. Deset ekipa hrabro se prihvatilo izazova, natječući se tko će pripremiti najukusniji gulaš. Svaka ekipa je sa sobom donijela svoje tajne recepte, a da bi natjecanje bilo što objektivnije ocijenjeno, organizatori su angažirali renomirani ocjenjivački žiri na čelu s poznatim kuharom Božidarom Miodragovićem. Miodragović, poznat po svojoj stručnosti i senzibilitetu prema okusima, osigurao je da se svaki tanjur gulaša pažljivo ocijeni.
Ocjenjivanje je obavljeno uzimajući u obzir kreativnost, teksturu, okus i prezentaciju svakog gulaša. Svaka ekipa je sa zanimanjem promatrala ocjenjivače dok su kušali njihove gastronomske kreacije.
Nakon pažljivog razmatranja, kao pobjednička ekipa proglašena je ekipa „1950“. Njihov gulaš očarao je žiri svojom bogatom paletom okusa i savršeno usklađenim začinima.
Antonio Jurić izrazio je zadovoljstvo što je Martinje na njegovom imanju postalo nezaboravno iskustvo za sve sudionike. “Ovo je bila fantastična prilika da se okupimo, podijelimo dobru hranu i stvorimo lijepe uspomene”, rekao je Jurić.
Martinje na imanju obitelji Jurić ostaje kao sjajan primjer kako tradicionalne manifestacije mogu dobiti svježu dimenziju kroz kreativne ideje i zajedničko uživanje u kulinarskim umijećima.