Bjelovarski sajam priprema tri nova sajma koji će se održati drugog vikenda u prosincu. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati na Sajmu OPG-ova, 30. Županijskoj izložbi malih životinja te po prvi puta iskusiti čari Sajma antikviteta.

Direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj ističe kako su odlučili krenuti u novi poduhvat kako bi proširili svoju ponudu. Inspiraciju za organizaciju Sajma antikviteta pronašli su u uspješnim manifestacijama poput onih u Zagrebu i Koprivnici gdje su takvi sajmovi privukli značajnu pažnju i postigli visoku posjećenost.

– Odlučili smo krenuti u jedan novi poduhvat. S obzirom da već imamo dogovorenu 30. izložbu malih životinja 9. i 10. prosinca, odlučili smo proširiti ponudu. Tako ćemo uz taj događaj organizirati i 1. sajam antikviteta i 2. sajam OPG-ova. Posjetitelji koji dođu zbog malih životinja moći će kupiti naše domaće proizvode, te isto tako vidjeti ponudu Sajma antikviteta. S druge strane, oni koji dolaze isključivo zbog antikviteta, također će moći nešto kupiti od naših OPG-ova i vidjeti male životinje. Ove manifestacije će vjerujem privući brojnu djecu i roditelje. Bit će to i svojevrsna proba za budućnost, gdje ćemo pratiti kako će se manifestacija razvijati i odlučiti što dalje, izjavio je Salaj.

Dodao je da je interes za izlaganje na ova tri sajma dobar.

– Mi smo malo ispitali tržište u proteklih nekoliko mjeseci i interes je dobar. Izlagača će biti. Naravno, u ovo vrijeme moramo biti svjesni da Advent u Bjelovaru, koji je blizu, također privlači izlagače. No, ono što je nama bitno jest da ćemo mi napraviti jednu lijepu sajamsku manifestaciju u kojoj će se imati što vidjeti, kupiti i kušati, najavio je Salaj.