Dukat kreće korak dalje i nastavlja s aktivnostima koje provodi s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti smanjenja bacanja hrane. U sklopu svog velikog društveno odgovornog projekta Hrana se ne baca, Dukat organizira za građane besplatne projekcije višestruko nagrađivanog američkog dokumentarnog filma „Just Eat It – A Food Waste Story“. Projekcija u Bjelovaru održat će se 29. studenog u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar s početkom u 18 sati i ciljano pred blagdane, budući da u blagdanskom razdoblju količina otpada od hrane raste i do 25 posto u odnosu na ostatak godine.

“Just Eat It: A Food Waste Story” prati šest mjeseci života Jennifer Rustemeyer i Granta Baldwina, američkog para koji odlučuje u tom razdoblju živjeti isključivo od hrane koja bi u protivnom završila kao otpad. Uz to što istražuje uzroke i posljedice problema bacanja hrane, uključujući nepotrebno trošenje resursa, ekološke posljedice i socijalne implikacije, ovaj zanimljivi, ali ujedno šokantni dokumentarac motivira na odgovoran odnos prema hrani te na smanjenje stvaranja otpada od hrane u svakodnevnom životu.

Uz bjelovarsku projekciju, dokumentarni film “Just Eat It: A Food Waste Story” u trajanju od 73 minute moguće je besplatno pogledati u Karlovcu 22. studenog te u Zagrebu 30. studenog ove godine.

Na mrežnoj stranici projekta HranaSeNeBaca.hr potrebno je izvršiti prijavu i osigurati svoje mjesto, a u slučaju većeg interesa Dukat će otvoriti i dodatne termine za besplatne projekcije tijekom prosinca.

Grad Bjelovar podržava projekt Hrana se ne baca od samih začetaka te je pokrovitelj prostora u kojemu će se održati projekcija.