Foto/Davor Kirin

Grad Čazma će još jednom oživjeti u duhu blagdana tijekom prosinca, pružajući Čazmankama i Čazmancima svih generacija priliku za uživanje u čaroliji klizanja.

Sezona klizanja započet će već od 6. prosinca i trajat će do 7. siječnja 2024. godine, obogaćena novim elementima koji će dodatno uljepšati doživljaj. Klizalište će ponovno zauzeti centralnu poziciju na gradskom trgu.

Prema informacijama iz Grada Čazme, trenutno su u tijeku posljednji dogovori oko klizališta, a do sada potvrđeni detalji otkrivaju da će klizalište zauzimati površinu od 275 četvornih metara. Ove godine, klizalište će imati inovativan izgled s ukrasnom jelkom smještenom unutar njega, dodajući dodatnu čaroliju cjelokupnom doživljaju. Grad Čazma će za najam klizališta izdvojiti ukupno 26.500,00 eura.

Uz početak sezone klizanja, idući tjedan započinje i blagdansko ukrašavanje grada. Tvrtka Čarolija svjetla Salaj d.o.o., već poznata po prethodnim uspješnim ukrašavanjima, ponovno će se pobrinuti da Čazma zablista u blagdansko vrijeme. Grad Čazma će financirati ukrašavanje u iznosu od 8.293,91 eura. Planirano je da preko 400.000 lampica zasvijetli u samom centru Čazme, čineći grad jednim od najljepše ukrašenih u Hrvatskoj i šire.

Dok Grad Čazma brine o klizalištu i ukrašavanju grada, Turistička zajednica Grada Čazme preuzima odgovornost za osmišljavanje bogatog adventskog programa u prosincu. Očekuje se da će ovaj program privući brojne građane na druženje u predblagdanskom i blagdanskom razdoblju.