0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Željko Maletić ponovo na čelu Rukometnog saveza BBŽ-a

Nove vijesti

Željko Maletić dobio je i peti uzastopni mandat na mjestu predsjednika Rukometnog saveza županije Bjelovarsko–bilogorske koji broji devet klubova. Tako je odlučeno na redovnoj izbornoj skupštini koja je održana u nazočnosti 19 skupštinara koliko ih se odazvalo, a bilo je pozvano njih 21.

Pored novog – starog predsjednika, Rukometni savez dobio je i novi Izvršni odbor u kojem će pored Maletića sjediti: Dario Kudumija, Ivan Turkalj, Davor Lamza, Dejan Plentaj, Njegovan Gazibara i Dubravko Novak, a izabran je i novi Nadzorni odbor od tri člana u kojem se nalaze: Tomislav Rijetković, Dario Pleško i Dražen Vereš.

Nakon izbora, predsjednik Maletić dao je kratku izjavu za medije.

– Cijela rukometna priča na našoj županiji vrti se oko bjelovarskih klubova. Imali smo uzlet u Garenšici, Daruvar se nešto trudi, Grubišno Polje se vrti između Treće i Druge lige, Ivanska ovisi o RK Bjelovar, dok je sve ostalo poprilično slabo – kazao je Maletić nastavivši:

– Prije svega, moramo vratiti RK Bjelovar u „Premijer“ ligu. Prvi koraci po tom pitanju su napravljeni i kroz gradski proračun i kroz sve ostalo u klubu. Osim toga, mora se pojačati rad s mlađim dobnim kategorijama jer bez mladih domaćih igrača nema razvoja rukometa te dugoročnijih planova. Međutim, pored tih, već standardnih problema imamo i dodatne poteškoće jer nam niti reprezentacija ne luči zapažene rezultate. Ta činjenica se odmah odražava na popularnost, odnosno na broj djece koja se bave rukometom – zaključio je Maletić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika