5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Slijedi novi veliki izazov – ŽRK Bjelovar u Slovačkoj

Nove vijesti

Treće kolo EHF europskog Kupa. To je ono što predstoji rukometašicama Bjelovara u ovoj, za njih super uspješnoj sezoni. „Ples“ kuglica, koji je prije nekog vremena održan u austrijskoj prijestolnici Beču, odnosno sjedištu krovne rukometne federacije izabranicama trenera Darija Obrana je, nakon uvjerljivog prolaska luksemburškog HBD Dudelange sada za protivnika dodijelilo slovačku momčad HK Slovan Duslo Sala koja je u prijašnjoj rundi nadvisila talijanskog predstavnika SSV Bixen Sudtirol. Prva utakmica na rasporedu je ove subote – 11. studenoga od 18 sati na slovačkom tlu, a ovdje je zapravo riječ o sastavu koji se nakon dugo vremena vratio u europska nadmetanja te je već dugi niz godina jedan od najboljih u zajedničkoj češko-slovačkoj ligi.

Isto tako, važno je napomenuti kako je ovo sastav sačinjen isključivo od domaćih, slovačkih igračica i u njemu participira Maria Holešova – nekadašnja članica koprivničke Podravka Vegete. Zasigurno, to je najzvučnije ime HK Slovan Duslo Sala (barem za ovdašnje nešto podrobnije rukometne pratitelje) s tim što treba kazati i to da su predstavnice Slovačke vrlo visoke i snažne. Ono što je također poznato o ovome klubu jest to da on igra izrazito pokretljivu 3-2-1 obranu koja ponekad prelazi u pomalo „divljih“ 3-3. Međutim, bit će zanimljivo vidjeti na što će se ovom prilikom odlučiti Slovakinje obzirom na svoju visinu, odnosno na to da ŽRK Bjelovar ima velikih poteškoća s ozljedama.

Naime, tri Bjelovarčanke koje „pokrivaju“ vanjske pozicije – Anamarija Mikulić, Sara Krizmanić i Mihaela Gavrić neće biti u rosteru, pa će ovu slovačku momčad, shodno svemu navedenome biti jako teško „probiti“ udarcima izvana. Dakle, Bjelovarčanke će se morati bazirati na neka druga, nova rješenja. Bit će ovo jedno ogromno „krpanje“ , a o koliko teškoj situaciji se radi govori i to da je čelništvo najboljeg Bjelovarsko-bilogorskog sportskog kolektiva unazad nekoliko godina praktički preko noći posegnulo za Ivonom Mrđen. Mrđen je u rukometni grad stigla na posudbu iz već spomenute Podravka Vegete te je njezin zadatak u ovih nekoliko dana što bolje se uigrati sa svojim novim suigračicama.

Ipak, nikako ne može ostati nezapisano to da je ona već ranije tijekom svoje karijere dijelila svlačionicu s Ana Mariom Gavrić, Leom Vukojević, pa i Anom Turk te joj prilagodba neće biti neki veliki problem. No, jedno je sigurno – pred ŽRK-icama je jedno zahtjevno razdoblje, razdoblje zgusnutoga rasporeda i sve što će se događati bit će izuzetno zanimljivo pratiti. Ono što mi možemo u ovom trenutku je Obranu te njegovim majstoricama slati pozitivnu energiju nadajući se najboljem, a ukoliko ste u mogućnosti na ovo obližnje gostovanje ispratite ih ovoga petka – 10. studenoga. Polazak će biti od bjelovarske dvorane Europskih prvaka već u 7 sati ujutro.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika