Ako želite napraviti advent za pamćenje, onda se treba i uložiti, a tom devizom izgleda da su se vodili u Općini Dubrava jer odlukom Općinskog vijeća odlučeno je da se u ovogodišnji Advent u Dubravi uloži 26 tisuća eura.

– Ove godine smo se odlučili organizirati Advent u Dubravi na jednoj većoj razini. Radi se o tome da bi kroz svaki adventski vikend, petak i subotu imali program uz koncert popularnih pjevača i bendova, ali i niz zanimljivosti za posjetitelje kao i one najmlađe. Od Svetog Nikole i Djeda Mraza, prigodnih lampica, ukrašavanja, šatora. Advent će se održati na lokaciji Dudnjak, gdje održavamo i Dane općine koji su svake godine odlično posjećeni i uvijek ostave odličan dojam na sve posjetitelje, kako stanovnike naše općine, tako i posjetitelje iz okolnih općina i gradova. S Adventom u Dubravi bi krenuli 1. prosinca i on bi trajao do Nove godine. Najavio bih i jednu novost, a to je da će se ove godine po prvi puta, koliko ja pamtim, organizirati i doček Nove godine u organizaciji Općine Dubrava. Znači sam doček Nove godine, a organizirala bi se i proslava Badnjaka, doček Božića, a o imenima ćemo u neko skorije vrijeme kad se potvrde izvođači, najavio je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

U raspravi na 24. Sjednici Općinskog vijeća kada se je donosila odluka o ulaganju u ovu manifestaciju načelniku Okroši je vijećnica Ivana Dragija postavila pitanje može li si Općina priuštiti takav iznos za organizaciju Adventa na što je on odgovorio da se ne može na sav novac koji se izdvaja gledati kao trošak već kao na ulaganje u budućnost, te je iznio primjer Salajlanda u Grabovnici  i ivanćigradske Bučijade koje privlače veliki broj turista.

– Neću najavljivati takve uspjehe. Naravno, sve to u jedan početak, a smatram da Dubrava financijski ovo može podržati. Kakva će biti povratna informacija, vidjet ćemo, ali definitivno možemo pokušati s ovako jednim atraktivnim Adventom u Dubravi, a i Dubrava se nalazi na jednom zanimljivom  geografskom području gdje su u blizini mnogi gradovi. Rekao bih da se čak nekoliko stotina tisuća ljudi  nalazi u krugu jedan sat automobilom, tako da mislim da uz dobar program i dobru medijsku reklamu sigurno možemo privući velik broj ljudi, mišljenja je načelnik Okroša.