U ponedjeljak navečer 6. studenog je održana 24. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava na kojoj je bilo 11 točaka dnevnog reda s odlukama koje će poboljšati kvalitetu života stanovnika općine. Vijećnici su tako izglasali dvije odluke koje će razveseliti srednjoškolce, umirovljenike ali i nezaposlene te korisnike zajamčene minimalne naknade.

– I ove godine nastavljamo s božićnicama za srednjoškolce. Bili smo među prvima u Hrvatskoj s tom mjerom. Ona će iznositi 70 eura za sve srednjoškolce, a isto tako će svoju božićnicu dobiti svi umirovljenici te sve nezaposlene osobe i korisnici zajamčene minimalne naknade. One će iznositi 30 eura za one s mirovinama ispod 300 eura te 20 eura za one s mirovinom većom od 300 eura, nezaposlene i korisnike zajamčene minimalne naknade, rekao je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

Općina Dubrava sinoćnjom odlukom Općinskog vijeća nastavlja  i s potporama mladima  kako bi ih zadržala na svom prostoru.

– Za sve mlade, odnosno mlađe od 45 godina osigurali smo 30 tisuća eura za obnovu, adaptaciju ili rekonstrukciju vlastite nekretnine ili kupnju zemljišta, stana kuće, odnosno nekretnine. Radi se o tome da ta mjera može važiti i za one koji nisu stanovnici naše općine, ali imaju uvjet da se u roku od šest mjeseci, odnosno tri godine, ovisno na koju mjeru se prijave da ovdje prebace svoje prebivalište, tako postanu stanovnici naše općine. Radi se o 1500 eura za adaptaciju ili rekonstrukciju nekretnine i 2000 eura za kupnju nekretnina, pojasnio je Okroša i dodao kako je ovo vrlo popularna mjera među mladima jer svake godine je za nju velik interes i sva sredstva koju su namijenjena za ovu mjeru se i raspodjele.