0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

U Garešnicu stigao novi kamion za odvoz otpada

Nove vijesti

U garešničkom Komunalcu proteklog je tjedna izvršena primopredaja novog kamiona koji će koristiti za brže i efikasnije prikupljanje odvojenog otpada i na taj način pridonijeti još boljem gospodarenju otpadom na području Garešnice koje je već sada na visokoj razini. – Taj kamion služit će prvenstveno za odvoz stakla i metala, prvu godinu bit će u najmu, a potom ćemo ga otkupiti. S obzirom da je manjeg kapaciteta s njim će biti lakše prikupljati otpad po ulicama, rekao je tom prigodom direktor Komunalca Dražen Bengez te dodao:

–  Novo vozilo nabavljamo iz razloga jer krećemo u dodatno sortiranje komunalnog otpada. Naime, uz postojeći odvoz papira, plastike, bio otpada, glomaznog i komunalnog otpada uvodimo i odvojeni odvoz stakla i metala. Cilj je izdvojiti što više korisnih sirovina iz komunalnog otpada i što manje količine otpada odvoziti na odlagalište Johovaču. Vjerujemo da će ovaj kamion zadovoljiti naše potrebe. Njime će se moći odvoziti i ostale vrste otpada ovisno o potrebama. Napominjem da će građani i dalje slobodno moći koristiti naše reciklažno dvorište – rekao je Bengez.

Na svečanoj primopredaji novog vozila bio je i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji je izrazio zadovoljstvo dizanjem razine gospodarenja otpadom u Garešnici i rekao: – To je ono što smo najavljivali, ovo je korak dalje prema što učinkovitijem prikupljanju otpada s kućnog praga. Uz sav ovaj posao na odvojenom prikupljanju otpada kojeg uspješno radi naš Komunalac moram istaknuti da naši građani na raspolaganju imaju i dva reciklažna dvorišta na koja mogu dovesti svoj otpad. Za zadovoljstvom mogu reći da je razina odvojenog prikupljanja otpada u Garešnici na visokoj razini kakvom se može pohvaliti mali broj gradova u Hrvatskoj – kazao je.

Izvor: 043 Bjelovarsko-bilogorski vjesnik

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika