Donedavno je Rastovac bio jedino naselje u Općini Ivanska koje još nije imalo asfalt , no zalaganjem načelnika Općine Ivanska Željka Mavrina i njegovih suradnika i to je postalo prošlost. Naime, u nedjelju 5. studenog u Rastovcu je simboličnom svečanošću i druženjem mještana ova prometnica puštena u promet.

– Jučer je otvorena cesta kroz naselje Rastovac, jedino selo koje na području općine nije imalo ni pedlja asfalta, a sada smo asfaltirali od početka do kraja sela. Radi se o investiciji od 84 tisuće eura u čemu je Ministarstvo graditeljstva pomoglo s 32 tisuće eura, a ostatak je osigurala Općina kroz svoj Proračun. Ova cesta puno znači za opstanak sela i da ljudi ne odlaze s ovog područja jer se svi iseljavaju ako im ne možete osigurati osnovnu infrastrukturu, kazao je načelnik Općine Ivanska Željko Mavrin koji dodaje kako bi Rastovcu puno značio i vodovod, no problem je što su dozvole ostale „zarobljene“ u stečaju Bjelovarsko-bilogorskih voda. Mavrin se nada da će se i taj slučaj u dogledno vrijeme riješiti kako bi svi stanovnici mogli dobiti vodovod.

Inače, u mandatima načelnika Željka Mavrina u ceste se na općinskom području ulagalo gotovo kao nikada do sada u povijesti Općine Ivanska.

– 21. stoljeće je, a mi se još borimo s cestama. Ne možemo sve napraviti u jednoj godini, ali trudimo se da svake godine napravimo barem jednu do dvije ceste, tako da polako možemo zadovoljiti sve naše mještane, rekao je Mavrin. Dodaje i kako su ceste Križic – Šušnjara i Srijedska – Ploščica u katastrofalnom stanju te da je nad njima nadležna Županijska uprava za ceste. Te prometnice su trebale biti sanirane ove godine, no to je prolongirano za nagodinu, pa se načelnik Mavrin nada da će, kako mu je sam župan obećao, te dvije ceste biti asfaltirane do idućeg Ivanja.