TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER; 4. KOLO SEZONE 2023./2024.:

RK PRELOG – RK IVANSKA 30:30

Poslije prošlotjednog poraza u derbi utakmici na domaćem parketu od RK Trnovec, rukometaši Ivanske nastavili su svoj put u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever. Oni su ove nedjelje – 5. studenoga gostovali u Prelogu gdje ih je u sklopu četvrtoga kola dočekao istoimeni domaćin, a konačan ishod glasio je 30:30. Dakle, kako sugerira i sam rezultat, bilo je ovo vrlo uzbudljivih 60 minuta rukometne igre tijekom kojih su se suparnici izmjenjivali u vodstvu s tim što su gosti bili ti koji su polovicom drugoga poluvremena nekoliko puta imali i do četiri pogotka viška.

Bilo je 14:18, 15:19, pa i 17:21. Također, u 55. minuti je na semaforu dvorane u srcu Međimurja stajalo 25:28 kada je pogodio Filip Popović, dok je u 58. Dino Ivanić donio 27:30 što se činilo kao konačno rješenje. Ipak, Ivančani nisu uspjeli izdržati te su uporni Međimurci čak došli u situaciju posljednjeg napada, napada za pobjedu. No, on je nasreću ostao nerealiziran. Preciznije, vratar Tomislav Herceg upućenu loptu je zaustavio nogom, a kažimo i to da su domaćini zapucali čak četiri udarca sa sedam metara.

Ono što valja naglasiti u ovoj priči jest to da je Bjelovarsko-bilogorski trećeligaš bio lišen usluga Angela Kocijana Pacasa koji još uvijek muku muči s ozljedom gležnja desne noge, pa je i ovoga puta predvodnik bio već spomenuti Ivanić. On je postigao dvoznamenkast broj golova – 13, no obzirom da su se s druge strane u strijelce u sedam navrata upisali Patrik Hajdarović (penali 0/1) i Martin Zrna, koji je sve svoje egzekucije ostvario iz igre, navedeni Ivanićev učinak nije bio dovoljan da snage trenera Nenada Horvata s ovog teškog gostovanja odnesu oba boda.

Stoga, zaključna konstatacija je da plavi iz bjelovarskog predgrađa mogu žaliti za propuštenim, ali isto tako, u konačnici mogu biti i sretni, a obzirom na cjelokupan razvoj događaja. Dakle, sada možemo samo čekati buduće izazove RK Ivanska. Ti izazovi će, shodno povećanju ligaške kvalitete biti veliki, a prvi sljedeći bit će onaj protiv sastava Varaždina pred vlastitim navijačima u vikendu koji je pred nama. Riječ je o dvoboju pete prvenstvene runde te se nadamo povratku na trijumfalne staze Horvatovih majstora.