Najtrofejniji hrvatski nogometni klub – zagrebački Dinamo ove sezone participira u grupnoj fazi Konferencijske lige, po jačini trećem europskom nadmetanju. Tako je prije svega nekoliko dana – 26. listopada, na maksimirskom stadionu bio domaćin češkom prvaku – Viktoriji iz Plzena. Bila je to utakmica trećega kola koja nije završena po željama plavih iz hrvatske metropole jer su Česi slavili s minimalnih 0:1 time praktično potvrdivši prvu poziciju.

Ipak, ovih će 90 minuta zauvijek ostati u sjećanju polaznika omladinske škole NK Mladost Ždralovi te trenera u istoj, a zbog činjenice što su im oni imali prigodu prisustvovati uživo. Dakle, nogometna budućnost iz bjelovarskog predgrađa gromoglasno je, od prve do posljednje minute bodrila svoju omiljenu momčad, pa smo uvjereni da već sada s velikim nestrpljenjem očekuje novi pohod na kultno mjesto hrvatskog nogometa.

I sada, kao zaključak ovog kratkog osvrta preostalo nam je još samo prenijeti vam razmišljanja Tihomira Bradića – voditelja omladinske škole „Redsa“ iz Ždralova.

–Zahvaljujemo se NK Dinamo Zagreb te mom suigraču iz mladih dana – Miroslavu Davidoviću na 200 besplatnih ulaznica za ovaj dvoboj. Kao voditelj nogometne škole NK Mladost Ždralovi sam izuzetno sretan što smo kao klub djeci pružili jedan ovakav doživljaj. Sigurni smo da će ga pamtiti. Također, zahvaljujem se upravi našega kluba obzirom na pokrivanje troška prijevoza. Zaista je bilo lijepo vidjeti četiri autobusa kako s djecom te njihovim roditeljima iz Ždralova odlaze put Zagreba. Imamo jednu lijepu suradnju s NK Dinamo Zagreb i želja nam je da se ona nastavi i dalje.

Nikako ne smijem zaboraviti niti trenere koji su pod budnim okom, zajedno s roditeljima vodili brigu o djeci. Sve je prošlo u najboljem redu. Isto tako, ambijent, atmosfera te samo navijanje bili su na najvišem mogućem nivou. Ono što je nažalost izostalo bio je pozitivan rezultat, no uvjereni smo da će budućnost donijeti poboljšanje. Stoga, naposljetku ovog mog izlaganja želim u svoje osobno te ime NK Mladost Ždralovi našem višestrukom prvaku puno sportske sreće u svim natjecanjima – opširno nam je govorio Bradić.