Grad Čazma je u sklopu svojih kontinuiranih nastojanja za podršku obrazovanju i mladima za ovu akademsku godinu isplatio ukupno 12 tisuća eura jednokratnih pomoći studentima koji imaju prebivalište na području Grada Čazme.

Ova hvalevrijedna inicijativa Grada Čazme traje od 2016. godine i provodi se na prijedlog Savjeta mladih Grada Čazme. Svake akademske godine, studentima se pruža financijska podrška kako bi im se olakšao teret školovanja. Ove godine, svaki student ostvario je jednokratnu pomoć u iznosu od 150 eura, a ukupno se na ovaj program prijavilo osamdeset studenata.

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak izrazio je zadovoljstvo što se osamdeset studenata javilo za ovu potporu te kazao kako grad ima i mjeru sufinanciranja kamata na studenske kredite.

– Osim jednokratnih pomoći Grad Čazma sufinancira kamate za studentske kredite u potpunosti i prijevoz studenata u iznosu od 10%. Za studente, odnosno korisnike kredita, kojima je prosjek ocjena svih godina studija veći od 4,5, Grad Čazma preuzet će obvezu vraćanja glavnice kredita uz uvjet zapošljavanja na području Grada Čazme isti vremenski period koliko je trajalo korištenje kredita. Ove mjere su od važnosti za poticanje obrazovanja i olakšavanje financijskog opterećenja koje studenti često nose tijekom svog školovanja, kazao je Pirak.