Općina Nova Rača objavila je Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim i izvanrednim studentima za akademsku godinu 2023./2024.

Sredstva iz Javnog poziva osigurana su u Proračunu Općine Nova Rača za 2023. godinu u iznosu od 26.545,00 eura, a svaki student koji zadovoljava uvjete dobit će bespovratnu potporu u iznosu od 663,61 eura. Pravo podnošenja prijave za dodjelu jednokratne financijske potpore imaju redovni i izvanredni studenti s prebivalištem na području Općine Nova Rača koji su u statusu redovnog ili izvanrednog studenta upisani na bilo koju javnu visokoškolsku ustanovu u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili inozemstvu, te pod istim uvjetima i onima koji su upisani na privatne visokoškolske ustanove s pravom javnosti i studenti koji prvi puta upisuju tekuću godinu studija.

Prijave za Javni poziv podnose se do 10. studenog 2023. godine ili do iskorištenja planiranih proračunskih sredstava. U slučaju iskorištenja planiranih proračunskih sredstava općinski načelnik će donijeti Odluku o zatvaranju Javnog poziva. Detalji Javnog poziva mogu se pronaći na mrežnim stranicama Općine Nova Rača.