Puno teži zadatak od svojih muških kolega, ali ne i nemoguć imat će ovoga vikenda goropadne rukometašice Bjelovara. Naime, bjelovarske heroine će odmjeriti snage s višestrukim hrvatskim doprvakinjama, igračicama zagrebačke Lokomotive. Poprište ovoga meča, meča koji će izravno odlučivati o drugom mjestu na ljestvici ovoga trenutka u najjačem razredu hrvatskoga ženskoga rukometa bit će bjelovarska dvorana Europskih prvaka s tim što će njegov termin ovoga puta biti nedjelja – 5. studeni. Igrat će se u sklopu 8. kola od 16 sati, a razlog svega navedenoga je izravni televizijski prijenos na Sportskoj televiziji.

Dakle, konstatacija je da je konačno prepoznat i hrvatski ženski klupski rukomet, ali i to da Bjelovarčanke u ovih 60 minuta nikako neće biti bez izgleda. To zapravo znači da će Zagrepčanke po prvi put u Bjelovar doći bez super iskusnog stratega Nenada Šoštarića koji se odlučio na preuzimanje rukometaša Zagreba, a doći će „Lokosice“ i u puno mlađem sastavu negoli što je to bilo prijašnjih sezona. Nema tu više sestara Posavec, sestre Kalaus već su odavno u redovima koprivničke Podravka Vegete, baš kao i vratarka Bešen. Ovo su samo neka od imena koja su napustila klupu ŽRK Lokomotiva, no upravo ta imena su godinama predvodila sastav iz metropole.

Stoga, možda je upravo ovo taj trenutak, možda upravo nadolazeće nedjelje ŽRK Bjelovar ispiše povijest te po prvi puta savlada dosad neprikosnovene „Lokosice“. Uostalom, to je ove sezone već uspjelo Osječankama, pa i već spomenutim Podravkašicama i zato, zašto ne bi i Bjelovarčankama.

Međutim, doći do tog ostvarenja je puno lakše uz podršku te stoga nemojte dvojiti. U što većem broju dođite na ovaj spektakl kako biste neumorno bodrili svoje rukometašice do povijesnog uspjeha. Nemojte biti kazališna publika! Dođite i još jednom pokažimo da Bjelovar s punim pravom već dugo nosi status rukometnoga grada! Iznad svih – ŽRK Bjelovar!