Dino Babić – novi trener bjelovarske nogometne momčadi u dvije utakmice na klupi još uvijek nije upisao niti jednu pobjedu. Preciznije, i u svom debiju protiv porečkog Jadrana prije dva kola na novoizgrađenom bjelovarskom gradskom stadionu, i prošloga tjedna na gostovanju u zagrebačkoj Kustošiji, Bjelovarčani su ostvarili dva istovjetna remija – 1:1 uz naglasak kako su u oba navrata imali vodstvo, ali su i primili izjednačujuće pogotke u samoj završnici. Dakle, u obje ove priče im je nedostajalo ponešto sportske sreće, a posebice u Zagrebu gdje su propustili realizirati nekoliko super izglednih situacija pri već ostvarenoj prednosti. Stoga, oni su zapravo propustili zapečatiti trijumf kojeg su prema prikazanome zaslužili, pa sve ovo znači da itekako mogu žaliti za propuštenim. Mogu žaliti za svih šest mogućih bodova kojima bi se podigli na ljestvici Super Sport Druge hrvatske nogometne lige te si, što je možda još važnije, podigli samopouzdanje koje je nedvojbeno poljuljano uslijed ranijih gubitaka ove polusezone.

No, već ova subota – 4. studeni Babiću i njegovim majstorima nudi novu prigodu. Naime, u Bjelovar će, u sklopu 12. kola stići sastav Belišća, a prvi sučev zvižduk začut će se već u 14 sati. Inače, ovih 90 minuta nogometa NK Bjelovar dočekuje na 10. poziciji ukupnog poretka s 12 osvojenih bodova, dok se slavonski klub nalazi na 14. mjestu s okruglih 10. Dakle, ovdje je riječ o dvije momčadi kojima nikako ne cvjetaju ruže, odnosno, stvari im ne teku po planu. Upravo zbog te činjenice ovaj susret još više dobiva na važnosti, a shodno svemu izrečenome, jasno je kako će i Bjelovarčani i Belišćanci beskompromisno tražiti sva tri boda ne zadovoljavajući se s ničim manjim. Još jedna zanimljivost u svemu ovome jest ta što se na klupi NK Belišće nalazi Dino Gavrić – čovjek koji je pomagao sadašnjem bjelovarskom strategu Babiću u vremenu kada je on obnašao dužnost glavnog trenera drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda.

Stoga, mnoštvo je razloga da i ovo subotnje poslijepodne provedete na bjelovarskoj nogometnoj ljepotici i provjerite tko će od dvojice trenera – imenjaka – prijatelja, nakon svih uzbuđenja na travnjaku, u koje niti malo ne sumnjamo biti sretniji. Mi se svakako nadamo da će to biti Babić, no da bi se to ostvarilo, njemu i njegovim trupama potrebna je gromoglasna podrška s tribina. Zato, ne dvojite niti najmanje. U što većem broju pohrlite na bjelovarski novoizgrađeni stadion te od prve do posljednje minute bodrite svoje ljubimce. Oni će to, uvjereni smo, znati cijeniti. NK Bjelovar, samo jako! Svi zajedno idemo po važna tri boda.