0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Junački pad malonogometaša Bjelovara u Novom Marofu

Nove vijesti

ŠESNAESTINA FINALA HRVATSKOG MALONOGOMETNOG KUPA; SEZONA 2023./2024.:

MNK NOVI MAROF – MNK BJELOVAR 4:2

Kako smo i najavili na našem portalu prije nekoliko dana, malonogometaši Bjelovara krenuli su s odigravanjem utakmica u sezoni 2023./2024. Ta njihova prva utakmica bila je ona u Novom Marofu u sklopu šesnaestine finala hrvatskoga malonogometnoga Kupa gdje su oni zaigrali protiv istoimenog domaćina. Obzirom na činjenicu da Novomarofljani participiraju u jednom rangu više i obzirom na to da su već startali sa svojim prvenstvenim obvezama, jasno je da su u igračkom ritmu, odnosno jasno je da je na njihovoj strani bio status nedvojbenog favorita.

Još kada se ovim navodima doda to da su Bjelovarčani na ovo gostovanje otišli sa svega sedmoricom svojih članova, od čega je tu bilo i nekoliko mladih igrača, ali i to da je na parket, shodno svemu stupio i sam Ostrman, svi domaći akteri ovoga meča, pa naravno i novomarofski simpatizeri na tribinama očekivali su laganu pobjedu. Međutim, gostujuća je momčad odlučila skupo prodati kožu što u prijevodu znači da je poražena sa svega 4:2, i to nakon ogromne bitke.

Kako to i priliči malom nogometu, akcije su se izmjenjivale, no u prvom poluvremenu pogodaka nije bilo. Silvio Budinski na domaćem te Nikola Beljan na gostujućem golu bili su na visini svog zadatka, a šok za MNK Novi Marof stigao je u 24. minuti. Tada je dosuđen penal za bjelovarskog trećeligaša te je siguran realizator sa šest metara bio kapetan Deni Hajdarović. Ipak, ta bjelovarska radost nije bila dugoga vijeka.

Naime, 26. minuta je bila minuta nesreće Bjelovara, odnosno njegovoga vratara Beljana koji si je doslovce sam ugurao loptu u mrežu. Bio je to samo nagovještaj novomarofskog preokreta jer su potom uslijedile još dvije brze egzekucije. Najprije je u 29. 2:1 na semafor postavio Kiko Selaković Dragaš, da bi u 32. za 3:1 poentirao Antonio Merkaš.

Stoga se MNK Bjelovar našao u teškoj situaciji, no Ostrman je odmah posegnuo za igračem/vratarom. Poznato je da su u ovom segmentu igre on i njegovi suigrači odlično uigrani što su prezentirali i ovoga puta. Zapravo, samo minuta im je za to bila potrebna, a egzekutor je bio sam Ostrman. Dakle, natjerali su Bjelovarčani svog suparnika na strepnju, međutim, više od junačkog pada nisu mogli. Igrala se 38. kada je Ivan Matan presjekao jednu bjelovarsku akciju potom pogodivši prazna vrata za 4:2 poslije čega je posao domaća momčad mirnije privela kraju.

Shodno svemu izrečenome, Ostrman i društvo nisu pali bez ispaljenog metka. Dapače, sebe i svoj klub još su jednom predstavili u fenomenalnom svjetlu tako na najbolji mogući način najavivši predstojeću Drugu hrvatsku malonogometnu ligu Centar. Dakle, sada im možemo samo čestitati, s velikim nestrpljenjem čekati 11. studenoga, a kao zaključak ovog osvrta vam donosimo nekoliko riječi bjelovarskog malonogometnog stratega.

–Nakon svega, rekao bih da nam ostaje žal za iznenađenjem. No, ipak, ja moram čestitati svojim momcima na svemu prikazanome te ću reći da je ovo za nas bila jedna kvalitetna priprema za predstojeće prvenstvo. Ova igra nam ulijeva nadu i smatram kako ne govorimo bez pokrića da želimo biti u samom ligaškom vrhu – kratko je prokomentirao Ostrman.   

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika