O Daruvaru iz gastro perspektive počelo se na glas razmišljati prije godinu dana kada je službeno započeo projekt naziva 6 element koji su pokrenuli TZ Daruvar-Papuk a u suradnji s Gastronautima , uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Daruvara i Daruvarskih toplica.
Velika promotorica turizma i turističkih destinacija Karin Mimica i ove je godine oduševljena kako se razvija i provodi cijeli projekt u Daruvaru:
-Zahvaljujući ovom projektu vrlo sam često u Daruvaru koji me je oduševio. Baza moje ideje Daruvara kao gastro destinacije bila je voda: termalni izvori,vrhunska vina, craft pivo i zdravstveni turizam. Sve smo to na kraju povezali i tako su nastale tri teme: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše i Jela za parove. Moram priznati na glas da sam oduševljena s koliko su se volje i truda uključili u projekt daruvarski ugostitelji . Svi su spremni na suradnju ali ,prisutna je tu i želja za napredovanjem i usavršavanjem.

Oko projekta su okupljeni svi daruvarski ugostitelji koji su na zadane teme osmislili vlastite kombinacije, a koje su ove godine od 24. do 26. listopada kušali poznati gastro novinari iz Slovenije,Slovačke, Srbije ,Makedonije i Hrvatske.
Osim gastro delicija, novinare je oduševio sam Daruvar u kojemu je većina njih bila po prvi puta.
-Većina kolega koji su danas ovdje došli su prvi puta u Daruvar. Svime viđenim su oduševljeni. Posebno ih se dojmio park u centru grada i toplice u kojima posebno uživamo u kupanju. To je i za mene prava relaksacija nakon napornog dana. Međutim, ne treba zaboraviti kako je u ovom slučaju najvažnija gastronomija kroz koju se može sve ispričati – povijest, okruženje, kultura i trendovi. Kroz ono što je servirano na tanjuru praktički se može dobro upoznati neki kraj i mnogo saznati o njemu. Stoga uopće ne sumnjam kako će svi ovi kolege novinari napisati lijepe tekstove o Daruvaru i njegovom gastro brendiranju.-zaključila je dobro raspoložena riječanka Karin Mimica koja je do sada brendirala više od 14o gastro destinacija.
Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika koji izlazi 9. studenog