0.3 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Mladi – bavite se sportom; 244 sudionika na ovogodišnjem izdanju učeničkog krosa

Nove vijesti

Veliko sportsko događanje odvilo se ove srijede – 26. listopada na starom bjelovarskom gradskom stadionu. Ondje je, naime, u organizaciji Školskog sportskog saveza grada Bjelovara održano natjecanje u krosu za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola Grada Bjelovara te okolice.  

Nastupila su 244 učenika, a oni su se natjecali u nekoliko kategorija.

Osnovne škole:

Djevojčice; 5. i 6. razredi – 600 metara

Dječaci; 5. i 6. razredi – 800 metara

Djevojčice; 7. i 8. razredi – 800 metara

Dječaci; 7. i 8. razredi – 1000 metara

Srednje škole:

Djevojke; 1. i 2. razredi – 1000 metara

Mladići; 1. i 2. razredi – 1200 metara

Djevojke; 3. i 4. razredi – 1200 metara

Mladići; 3. i 4. razredi – 1500 metara

Organizacija gradskih natjecanja u 2023. godini sufinancirana je od strane Ministarstva turizma i sporta. Školski sportski savez Bjelovara prijavio se na natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini te mu je na istom odobreno 7.160,00 eura.

Ministarstvo sufinancira iznos od 5.630,00 eura, a preostali iznos savez koristi iz sredstava koji su mu na raspolaganju preko Sportske zajednice Grada Bjelovara. Sudjelovanje na programu je za sve sudionike besplatno.

Matija Jasenko – predsjednik ŠSSB-a prvi se obratio okupljenima rekavši:  

– Pozdravljam vas sve u svoje osobno ime i u ime svih kolega koji su pomogli u organizaciji ovog natjecanja. Ovo je najmasovnije od svih natjecanja koje organiziramo, prvo u kalendaru i nadam se da ćete danas, i na svakom sljedećem natjecanju biti uspješni i zadovoljni svojim rezultatom. Ukoliko vam rezultat ne bude zadovoljavajući, imajte na umu da je najvažnije sudjelovati te je to jedno životno iskustvo koje dobivamo kroz sport. Želio bih zahvaliti zamjeniku bjelovarskog gradonačelnika – Igoru Brajdiću te Gradu Bjelovaru što nas financijski prate i podržavaju već dugi niz godina. Naravno, zahvale upućujem i Ministarstvu turizma i sporta na ovom hvalevrijednom projektu, koji za nas, kao mali savez, puno znači. Želim vam svima puno sreće na današnjem natjecanju uz želju da sve prođe u najboljem redu, bez ozljeda – rekao je Jasenko. 

Brajdić: ”Želim svima sportsku sreću i uspjeh”

Natjecanje je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara – Igor Brajdić koji se natjecateljima obratio riječima:

– Pozdravljam vas sve u svoje osobno ime i u ime Grada Bjelovara. Hvala Matiji i svim profesorima koji su vas motivirali za ova i sva druga natjecanja te što ulažu toliku energiju u organizaciju. Drago mi je što ste se okupili u ovako velikom broju jer je važno baviti se sportom. Osobno sam i sam kao mlad igrao u Mladosti iz Ždralova, tako da sam i na ovom terenu često puta gostovao. Kao što je Matija rekao, važno je da se danas nitko ne ozlijedi, padala je kiša, teren je sklizak. Stoga, pripazite. Svi vi koji ste ovdje danas ste pobjednici, a oni najbolji će biti i nagrađeni. Još jednom ponavljam – važno je sudjelovati, važno je baviti se sportom. Mi to u gradu Bjelovaru potičemo i to je ono što ja želim – da vi, mladi ljudi koji ćete jednog dana voditi ovaj grad, ovdje zasnivati obitelji, to znate. Želim svima sportsku sreću i dobar uspjeh – zaključio je Brajdić.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika