Kako biste opisali igru rukometašica Bjelovara u dosadašnjem dijelu sezone 2023./2024. dovoljna vam je jedna riječ – mljeti. Da, izabranice trenera Darija Obrana iz utakmice u utakmicu naprosto „melju“ svoje protivnice. Suvereno pobjeđuju uveseljavajući tako sebe i sve svoje simpatizere, a svoj fenomenalan put pokušat će nastaviti na domaćem terenu, u dvorani Europskih prvaka u subotu – 28. listopada od 19 sati protiv riječkog Zameta.

Bjelovarske heroine ovih 60 minuta rukometa, koje će se igrati u sklopu sedme runde najjačeg razreda hrvatskoga ženskoga rukometa dočekuju na visokom trećem mjestu sa šest od mogućih osam bodova (gubitak samo od koprivničke Podravka Vegete). S druge strane, Zamećanke, koje najviše nada polažu u trojac: Iva Tabar, Ana Debelić i Silvija Černeka u rukometni grad dolaze kao 11. sa svega dva boda na svome kontu.

Obzirom na to, jasno je da je ŽRK Bjelovar ovdje ogroman favorit te da zapravo Riječanke u Bjelovar stižu pokušati pružiti najbolji mogući otpor. Hoće li u tome uspjeti ili će najbolji Bjelovarsko-bilogorski sportski kolektiv unazad nekoliko godina doći do novoga punoga plijena, kojim bi najavio veliki derbi protiv zagrebačke Lokomotive preostaje nam provjeriti.

Ukoliko sve ove navode želite provjeriti osobno dođite u bjelovarski rukometni hram te naravno, podržite kapetanicu Mirnu Gašparović i njezine suigračice. Jedini ovdašnji prvoligaš, odnosno klub koji sezonama unazad participira u europskim nadmetanjima to je itekako zaslužio. Pokažimo još jednom zbog čega se Bjelovar već godinama naziva rukometnim gradom te dokažimo da smo uvijek uz svoje heroine – čak i na ovim „malim“ dvobojima.