5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Bliže nam se i malonogometna uzbuđenja

Nove vijesti

Dolaskom hladnijih dana bliži nam se kraj uzbuđenja na stadionima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, pa i diljem Republike Hrvatske. Međutim, dolazak tih hladnijih dana označuje i početak malonogometnih liga. Shodno tome, s pripremama za novu sezonu krenuli su i malonogometaši Bjelovara koje i dalje predvodi trener Željko Ostrman, a koji će ove sezone participirati u Drugoj ligi Centar (treći rang natjecanja).

Tome je tako obzirom na novooformljenu jedinstvenu hrvatsku malonogometnu ligu u koju su ulazak izborila tri prvoplasirana kluba iz prošlosezonske Druge lige Zapad čiji je član bio MNK Bjelovar. Nažalost, Ostrmanovi majstori do jednog od ta tri mjesta nisu došli, odnosno završili su kao četvrti. Dakle, ostali su „kratki“ za svega jednu poziciju. No, žaljenja nema te treba nastaviti graditi svoj put.

Ono što treba napomenuti jest to da MNK-ovci i dalje muku muče s terminima za treninge što zapravo znači da treniraju ponedjeljkom i petkom tek od 21:30. Poprište njihovih treninga je dvorana Europskih prvaka s tim da je Ostrman istaknuo kako je trenažnom procesu priključen pozamašan broj bjelovarskih kadeta te juniora. Dakle, oni će uz seniore stjecati prijeko potrebno iskustvo, a naravno, ovo njihovo priključivanje znači da MNK Bjelovar u doglednom razdoblju ima namjeru bazirati se isključivo na domaćim snagama. Uostalom, to i jest jedini pravi put s tim što je ovdašnji pomladak do svega ovoga došao mukotrpnim radom.

Svakako, važnu ulogu ima i činjenica što se kadetska momčad Bjelovara prošle sezone okitila naslovom prvaka Hrvatske. Tada je to sasvim sigurno bilo iznenađenje, no sada više nije niti najmanje. Kvaliteta je neupitna, pa se nadamo da će gradske vlasti za ovaj super atraktivan sport u budućnosti imati više razumijevanja. Ovi momci to svakako zaslužuju. Nadalje, ono što mi jedva čekamo jest vidjeti hoće li do toga konačno doći, odnosno, već sada se veselimo izazovima Ostrmana i njegovoga društva.

Napomena je da prvenstvene obveze za Bjelovarčane kreću 11. studenoga, no oni će na parket već ove subote – 28. listopada. Naime, zaigrat će Bjelovarčani u Novom Marofu meč šesnaestine finala nacionalnoga Kupa gdje će ih dočekati istoimeni domaćin. Akcija će započeti u 18 sati, pa ukoliko ste u mogućnosti zaputite se u Novi Marof provjeriti može li MNK Bjelovar izboriti prolazak u daljnju fazu. Uz nadanja da može zaključno vam donosimo razmišljanja bjelovarskoga malonogometnoga stratega.

–Novomarofljani participiraju u višem rangu, pa su već krenuli s nadmetanjem. Stoga, u natjecateljskom su ritmu i veliki su favoriti u odnosu na nas. Bit će to utakmica koju ćemo mi iskoristiti kao pripremu za prvenstvene obveze koje nas uskoro očekuju te je zapravo najvažnije dati sve od sebe. Vidjet ćemo do čega će nas dovesti tih 40 minuta. Ukoliko uspijemo proći odlično, ukoliko ne, neće biti tragedija. Ono što još treba kazati jest to da će u našoj ligi igrati pet sastava, tu je 15 kola – trokružnim načinom.

Ponovit ću i to da nam je želja razvijati mlade, domaće malonogometaše, ali želimo ponovo biti u vrhu ukupnog prvenstvenog poretka. Stoga pregovaramo i s nekoliko potencijalnih pojačanja, no o tome ćemo više znati kroz nekoliko dana. Na kraju, rekao bih da se nadam kako će nas na našim dvobojima podržavati velik broj navijača – ovako nam je govorio Ostrman najavljujući sezonu koja je pred vratima.   

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika