TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER; SEZONA 2023./2024.; 2. KOLO:

RK VIDOVEC II – RK IVANSKA 32:33

Nakon što su u prvom kolu Treće hrvatske rukometne lige Sjever bili slobodni uslijed odgode utakmice u Nedelišću (igrat će se 23. prosinca), rukometaši Ivanske prvenstvenim obvezama prionuli su prošloga  vikenda. Trener Nenad Horvat svoje je izabranike odveo u Vidovec gdje ih je dočekao RK Vidovec II. Gosti su prije ovih 60 minuta slovili za favorite, a naposljetku su taj status i opravdali konačnim rezultatom 32:33. Zapravo, Bjelovarsko-bilogorski rukometni trećeligaš je do trijumfa došao puno teže od očekivanog jer je međimurski klub odigrao iznad granica svojih mogućnosti, ali najvažnije od svega je da su momci iz bjelovarskog predgrađa upisali puni plijen.

Da budemo još precizniji, mladi Vidovčani egal su držali do polovice prvog poluvremena kada je na semaforu stajalo 9:9, no potom je momčad Ivanske kreirala seriju 6:2, pa je u 22. minuti imala prednost 11:15. Za tih +4 pobrinuo se Dino Ivanić, da bi se na predah otišlo s još osjetnijih 16:21. To odvajanje zapravo je bilo ključno obzirom na činjenicu da su Ivanić i društvo u nastavku samo održavali stečenu zalihu, a sve što su Vidovčani uspjeli napraviti bilo je „klackati“ se između dva i tri pogotka zaostatka. Činili su to konstantno, bili uporni, no kada je Matija Mraz u 58. poentirao za 30:33 postalo je jasno da je domaći otpor slomljen. Ipak, do isteka 60. minute rukometaši Vidovca II smanjili su zaostatak, ali zbilo se to u trenucima potpunog gostujućeg opuštanja.

RK Ivanska je svoje strijelce rasporedio ravnomjerno. Osam zgoditaka zabio je Mraz, na sedam egzekucija zaustavio se Ivanić, šest je djelo Angela Kocijana Pacasa, dok je Mateo Markanović protivničku mrežu „probušio“ u pet navrata. Važno je kazati da su svi ovi igrači, izuzev Ivanića sve svoje golove postigli iz igre. Naime, Ivanić je izveo dva sedmerca poentiravši jednom. S druge strane, kod međimurskog sastava izdvojili su se imenjaci – Luka Kranjčić te Luka Pasariček. Obojica su zabila sedam puta s tim što je drugonavedeni realizirao jedan penal. Ipak, bilo je to premalo, pa će vidovečki pomladak bodove morati tražiti u budućim izazovima.

Sve ovo nas naposljetku priče dovodi do toga da je ovime na najbolji mogući način najavljen derbi meč koji će se idućeg vikenda igrati u Ivanskoj. Bit će to pravi ispit za Horvata i njegove trupe jer će njihovu snagu testirati rukometaši Trnovca koji, uz Ivančane otvoreno „pucaju“ na naslov prvaka. Akcija će startati u subotu (28. listopada) od 18:30 sati te ćemo i tih 60., sigurni smo uzbudljivih minuta pratiti s ogromnom zainteresiranošću. Naravno, ukoliko vam je upravo ova momčad prirasla srcu ne dvoumite se. Pohrlite u obližnju Ivansku u nastojanju gromoglasno bodriti svoje ljubimce. Podrška će im u ovom meču biti od iznimne važnosti.