U sklopu obilaska uspješnih bjelovarskih poduzetnika, poljoprivrednika i obrtnika, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić posjetio je tvrtku AG DOM d.o.o. Riječ je o tvrtki koja se bavi uvođenjem instalacija vodovoda, kanalizacije i plina te instalacija za grijanje i klimatizaciju. Tvrtka, čiji je vlasnik Božo Gelo, ima višegodišnju suradnju s Gradom Bjelovarom.

– Ovaj mjesec posvetili smo poduzetnicima i obrtnicima s kojima surađujemo cijelu godinu. Zanima nas, kao i javnost, njihovo mišljenje, kako je to živjeti i raditi u Bjelovaru. Ima li posla i potrebe za radnicima? Ono što iz iskustva tijekom dosadašnjeg obilaska mogu reći je da su i obrtnici i poduzetnici izuzetno zahvalni zbog toga što imamo jako dobru suradnju. Mi smo isto tako zahvalni poduzetnicima i obrtnicima koji rade i doprinose u ovom gradu i koji zapošljavaju. Isto tako svjedoci smo da je trend porasta zaposlenih aktualan u Bjelovaru. To je ono što mene kao zamjenika gradonačelnika izuzetno veseli, izjavio je Brajdić.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić

Tvrtka AG DOM d.o.o. ostvaruje iznimno dobru suradnju s Gradom Bjelovarom ističe Brajdić.

– Postoji krilatica Hrvatske gospodarske komore ‘Kupujmo hrvatsko, kupujmo domaće ‘, pa mi to nastojimo na primjeru Grada Bjelovara upravo primijeniti uvijek kada je to u zakonskim mogućnostima moguće. Uvijek poslujemo s domaćim lokalnim poduzetnicima, tako i sa gospodinom Božom Gelom, dodao je Brajdić.

Brajdić je dodatno istaknuo kako Grad Bjelovar nudi potpore, ali ne po principu “najbržeg prsta”.

– Imamo određene potpore, ali to nije i neće biti po principu najbržeg prsta. Imali smo i to. To je bilo za strojeve i opremu, pokazalo se kao možda nedovoljno učinkovita mjera zbog toga što su uvijek svi bili nezadovoljni. Na kraju nezadovoljni su i oni poduzetnici koji dobiju, jer su dobili premalo. Naravno, sredstva su uvijek ograničena. Nezadovoljni su oni koji nisu uspjeli aplicirati jer nisu stigli ili nisu podnijeli potpunu dokumentaciju. Na kraju dobijemo hrpu nezadovoljnih poduzetnika i obrtnika. Zato smo se orijentirali više na stvaranje tržišta, tako da u našem Bjelovaru stvaramo tržište da naši poduzetnici i obrtnici imaju posao. Naravno, uz ono što Grad Bjelovar radi, šire se i privatne investicije, pa i tu ima itekako puno posla za naše poduzetnike i obrtnike. Mislim da je to zdrav način razmišljanja, da je to bolji način razmišljanja. Naravno da smo ostavili određene potpore, čak smo i uveli nove, kao na primjer potpore za žene poduzetnice, zbog toga što želimo potaknuti poduzetništvo i obrtništvo, rekao je Brajdić govoreći o gradskim potporama.

Božo Gelo, vlasnik tvrtke AG DOM d.o.o.

Božo Gelo, vlasnik tvrtke AG DOM d.o.o., izrazio je svoje zadovoljstvo suradnjom s Gradom Bjelovarom, istaknuvši:

– Prije svega zahvaljujem na ovom posjetu. To izaziva osjećaj da Grad zaista brine o svojim poduzetnicima i o gospodarstvu, čiji doprinos je neizostavan za razvoj grada Bjelovara. Postigli smo određene rezultate u dosadašnjoj suradnji s Gradom, no vjerujem da ima prostora za još više uspjeha, nadam se da ćemo u narednoj godini doživjeti nove projekte koji će nas razveseliti. Drago mi je što se pruža mogućnost za buduću suradnju i nove poslovne prilike, izjavio je Božo Gelo.