U ponedjeljak je na Studijskom odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“ u Bjelovaru održana gradska razina u čitanju na glas u kojoj su sudjelovali učenici I., II., III. i IV. Osnovne škole te učenici Osnovne škole Rovišće i Osnovne škole Veliko Trojstvo.

Iako su se svi, zajedno sa svojim mentorima, vrijedno pripremali za ovo natjecanje koje im omogućuje plasiranje na županijsku ili državnu razinu natjecanja, ipak su među 12 učenika u nižoj i osam u višoj kategoriji odabrani oni najbolji te prvoplasirani i drugoplasirani u obje kategorije idu u daljnje natjecanje.

O pripremljenosti natjecatelja odlučila je prosudbena komisija u kojoj su bile Ivanka Vrhovnik, glavna urednica radija Terezije, Katarina Belančić Jurić, stručna suradnica knjižničar iz Obrtničke škole Bjelovar te Ines Bobinac, knjižničarka iz Narodne knjižnice “Petar Preradović” Bjelovar.

U nižoj kategoriji prvo je mjesto osvojio Patrik Purkić, učenik 5. b razreda I. osnovne škole Bjelovar čija je mentorica Sanja Sabljak. Drugo mjesto zauzela je Leoni Piria, učenica 4.b razreda II. osnovne škole Bjelovar, čija je mentorica Sanja Bartolčić. Nagrada publike pripala je učenici Mariji Dragić, učenici 4. razreda Osnovne škole Rovišće, čija je mentorica Zdenka Štogl.

U višoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Melani Kuharski, učenica 8.c razreda I. osnovne škole Bjelovar, čija je mentorica Jasna Kalem. Drugo mjesto zauzeo je Filip Fijok, učenik 7. b razreda I. osnovne škole Bjelovar s mentoricom Sanjom Sabljak. Nagrada publike pripala je učenici Miji Mišir, učenici 7.d razreda II. osnovne škole Bjelovar, čija je mentorica Vlatka Bily.

Čestitamo najboljim čitačima na glas te s nestrpljenjem čekamo županijsku razinu natjecanja koja će se održati 3. studenoga na istom mjestu. (sk)