Na Super portalu smo vas prije nekoliko dana upoznali s Udrugom „Plavi vitezovi“ čiji su članovi strastveni ljubitelji motocikala, a rasprostranjeni po cijelom svijetu. Samim time, uz pomoć Josipa Čeha, jednog od njihovih članova približili smo vam pothvat na kojega su se prošloga petka – 20. listopada iz talijanskog grada Padove zaputila petorica avanturista predvođena Goranom Barbarianom. Ipak, valja podsjetiti kako je ovdje riječ o zanimljivoj, nesvakidašnjoj priči u kojoj su ova petorica prijatelja na motociklu provela puna 24 sata te su pritom oni prošli osam zemalja.

Naravno, prilikom svog putovanja dugog 2000 kilometara, Barbarian i društvo doživjeli su mnoštvo anegdota s tim što ih u njihovu naumu nije pokolebala niti kiša koja je nemilosrdno padala tijekom čitave rute. Prolazeći Hrvatskom, ovi entuzijasti zaustavili su se u Bjelovaru što je svakako jedna zanimljivost, a tu su ih dočekali zagrebački „Plavi vitezovi“. Nezaobilazno je navesti da im je po dolasku okrjepu pružila vesela ekipa Super radija – najslušanijeg u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dok je potom uslijedio lagani đir ulicama Bjelovara.

Tako je iskorištena prigoda za milenijsku fotografiju pokraj ovdašnjeg Paviljona, zasigurno jedne od najvećih bjelovarskih znamenitosti te su i slučajni prolaznici s ovim atraktivnim momcima razmijenili nekoliko riječi. Stoga, smijeha i dobre zabave nije nedostajalo, da bi se put zatim nastavio do izletišta Kiđemet. Dakako, i tamo su „Plavi vitezovi“ dočekani s oduševljenjem, prigodno su ugošćeni, a nakon još jednog ugodnog druženja, vitezovi su, zajedno sa svojim zagrebačkim suputnicima otišli u obližnji Zagreb. Na redu je bio zasluženi odmor poslije kojeg je uslijedio povratak u Padovu.

Stoga, sada možemo samo zahvaliti ovim avanturistima što su nas počastili svojim dolaskom i nadati se kako je ovo samo jedan u nizu njihovih pothvata. Isto tako, zahvala od strane vitezova ide svim fanovima, odnosno sponzorima priče nazvane „Try to 24“. Osim već spomenutih Super radija i izletišta Kiđemet tu su i: Ruvido (Italija), mesnica Don Vito, pekarna Lekaj, Vez Ljilja, Gaby Grav, In club hostel Mike i gost Mario Rucner.