Udruga žena Općine Rovišće u subotu 21. listopada u Kulturnom centru Rovišće organizirala je  „Malu bučijadu“, izložbu i degustaciju proizvoda i jesenskih delicija od buče.

– Htjeli smo napraviti prezentaciju jesenskih plodova, ali pošto je prvi put i na malo, onda smoe orijentirali ove godine na buču. U organizaciji su sudjelovale žene iz Udruge Općine Rovišće  u suradnji s Općinom Rovišće i našim načelnikom Slavkom Prišćanom, kazale je predsjednica Udruge Vesna Kovačević.

Prezentirana su razna jela i proizvodi od buče, pa su se tako uz već klasičnu bučnicu, mogla vidjeti i kušati salata od buče, popečki, slani i slatki kolači od buče, namazi od bučinih koštica, tjestenina s bućom, kiflice od buče, kruh s bučinim brašnom i niz ostalih delicija od buče. Zadovoljan cijelom manifestacijom, ali i radom Udruge žana je načelnik Slavko Prišćan.

–  Jako sam zadovoljan, čak sam oduševljen brojem posjetitelja. Jako sam zadovoljan i s Udrugom žena koja je organizirala ovu Malu bučijadu, prvu kod nas i dali su si ljudi, posebno žene iz Udruge i predsjednica  iznimno puno truda kako bi organizirali nešto što će mještani općine Rovišće, ali i svi ostali vidjeti, gdje će se sjetiti na tradiciju, gdje ćemo kroz ovu Malu bučijadu možda podsjetiti na sve ono kako i na koji način možemo iskoristiti plodove iz prirode. Ovo će vjerojatno biti poziv za iduću bučijadu koja će biti već polako tradicionalna, koja neće biti više mala, ona će biti srednja, a dogodine će biti velika. Još jednom  iskrene čestitke našim dragim ženama i Vesni Kovačević kao predsjednici i svim članovima naše Udruge, kazao je načelnik Prišćan.