Približavanjem datuma održavanja 8. Etno festivala “Bilogoro u srcu te nosim”, 5. studenoga u Velikom Trojstvu stiglo je vrijeme za početak prodaje ulaznica. Ulaznice će se po cijeni od 3,00 eura prodavati četvrtkom i subotom od 9 do 13 sati na Gradskoj tržnici Bjelovar (kod vage), zaključno s 4. studenoga. Osim u Bjelovaru, ulaznice je moguće kupiti i u prostorijama Općine Veliko Trojstvo svakim radnim danom od 7 do 15 sati te na ulazu u Školsko-sportsku dvoranu u Velikom Trojstvu na dan održavanja festivala.

– Moramo reći da ove godine imamo 18 sjajnih izvođača, možete ih na našoj stranici internet stranici poimence pronaći i vrijedi reći da nam je glazbeni gost festivala Viktorija Kulišić Đenka zajedno sa sastavom Divne godine i voditelj festivala je, kao i prošle godine, Branko Uvodić, na što smo ponosni i sretni zbog toga. Osigurat ćemo i kao i prijašnjih godina besplatni autobusni prijevoz, ali o tome ćemo građane informirati gdje će biti stajališta autobusa, odnosno od kuda će se moći poći prema Velikom Trojstvu i naravno, kad završi festival vratiti, kazao je ispred organizacijskog odbora festivala Slaven Klobučar i dodao kako pobjednike festivala i ove godine očekuju vrijedne nagrade.

– Od ove godine prva nagrada za pobjednika festivala po glasovima žirija i prva nagrada po glasovima publike je besplatno snimanje videospota i automatski plasman izvođača na sljedeći etno festival, odnosno na deveti festival!

Načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac je naglasio kako se u općini puno radi na lokalnim manifestacijama, a festival „Bilogoro u srcu te nosim“ je jedna od najvažnijih.

– Mi Trojčani smo ponosni Bilogorci i tamo smo u samom srcu Bilogore, ali mogu reći da na ovaj festival mogao biti ponosni svi diljem Bilogore. To je naših 8 načelnika i načelnica Zrinskog Topolovca, članovi LAG-a Sjeverna Bilogora, što govori da nam oni  pomažu i uključuju se u to sve i hvala im od srca na tome. Bilogorci  su ponosni na našu pjesmu, na našu tradiciju, što govori iz godine u godinu sve veća zainteresiranost za ulaznicama. U prodaju je pušteno 1200 ulaznica, nadamo se da će dvorana biti krcata, ne da se nadamo, nego smo sigurni. U veselom raspoloženju vas rado očekujemo, svi ste dobrodošli u Veliko Trojstvo i nadamo se zajedničkoj ugodnoj glazbenoj večeri, uputio je poziv načelnik velikog Trojstva Marko Kutanjac.