5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

“Plavi vitezovi” – avanturisti na motociklima

Nove vijesti

Josip Čeh, jedan od članova Plavih vitezova gostovao je jučer – srijeda, 18. listopada u studiju Super radija. Inače, „Plavi vitezovi“ su strastveni ljubitelji motocikala, a Čeh nam je svojim dolaskom približio njihove aktivnosti. Te aktivnosti su brojne, pa sada pročitajte što nam je Čeh govorio.

Za početak nam recite tko su „Plavi vitezovi“?

To je internacionalna moto Udruga koja zastupa cijeli svijet. Osnovana je sada već daleke 1974. godine u jednom malenom gradiću blizu New Yorka, a ovaj podatak znači da ona postoji sada već dugih 50 godina. Osnovala su je trojica policajaca koja su van svoje službe željela pridonijeti sigurnosti, humanitarnom radu i domoljublju. Dakle, pokrenuli su lavinu u želji da to doživi što veći broj ljudi jer je to zapravo obiteljski klub. To znači da je cilj da se naše supruge, djeca, odnosno što više članova naših obitelji uključi u aktivnosti. Jednostavno, živite život takvim načinom i to je nešto prelijepo.

Josipe, vrlo ste aktivni, obožavate motocikle, a prije dolaska onih zimskih, hladnih dana svi zajedno ćemo se provozati Bjelovarom. Zapravo, ovdje je riječ o jednoj prekrasnoj priči koja je dugačka 2000 kilometara. Pojasnite nam o čemu se radi!

Tako je! Svi naši prijatelji iz našeg moto svijeta njeguju razna događanja, pa smo se tako i mi odlučili na jedan pothvat. Taj pothvat krenut će iz talijanskog grada Padove, a naš član – Goran Barbarian osmislio je jednu zanimljivu rutu koja će trajati 24 sata. Naime, on će u tom vremenu na motociklu proći osam zemalja te se pritom iz svih tih zemalja javiti slušajući Super radio. Dakle, promovirat će dobro društvo, adrenalinsku vožnju, prijateljstvo i sve ono što očekujemo samim dolaskom u Bjelovar. Važno je kazati da će točan program biti poznat kada dogovorimo detalje s našom pratnjom, odnosno svima onima koji su u sve ovo uključeni.

Kao zaključak ovog kratkog razgovora recite nam nekoliko riječi o planu putovanja, odnosno ruti!

Dakle, pet prijatelja istomišljenika zaputit će se u ovu avanturu sutra, petak – 20. listopada, bezobzirno na vremenske uvjete i ostale moguće poteškoće motociklima iz Padove oko 18 sati. Zapravo, na ovaj način želimo pokazati kako ova motoristička sezona još uvijek nije gotova, odnosno to da motociklisti konstantno istražuju svijet putujući raznim gradovima, raznim zemljama. Pritom, sve što prođu i prožive prenose ostalim osobama. Također, moram reći da se dolazak ovih avanturista u Hrvatsku, odnosno Bjelovar očekuje u subotu – 21. listopada u popodnevnim satima.

Isto tako, još jedna grupa, u koju je uključena i moja malenkost startat će u Zagrebu u subotu od 11 sati te proći dvjestotinjak kilometara kao znak podrške Barbarianu te njegovom društvu. Mi ćemo prolaziti Zagrebom i njegovom okolicom, a obzirom na činjenicu da pripadamo podružnici „Plavi vitezovi“ s tog područja. Doći ćemo i na bjelovarsko područje, pa zasigurno nećemo ostati nezamijećeni.

Dakle, svi zainteresirani će nas moći pozdraviti s tim da po dolasku imamo u planu napraviti jedan razgovor u vašem eteru kako bi nam se sve osobe koje su na bilo koji način vezane uz motocikle, a imaju pitanja mogle obratiti. Kada to govorim mislim na djecu, osobe srednjih godina, pa i starije osobe. Godine u ovoj priči nisu važne. Ukoliko ste pravi zaljubljenik u motocikle prepustite se užitku. Naravno, jako se veselimo svemu što nas očekuje i bit će to jedna super subota.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika