6 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Nogometaši Bjelovara na Jadran iz Poreča ove subote s novim strategom na klupi

Nove vijesti

Nakon što je čelništvo NK Bjelovar odlučilo prihvatiti ostavku Zorana Marčetića, gradski klub nije dugo tragao za novim šefom struke. Naime, danas – 19. listopada se na treningu bjelovarskog trećeligaša pojavio Dino Babić. Riječ je o 45-godišnjaku koji je u trenerskom svijetu izuzetno poznat, slovi za jednog od najtalentiranijih hrvatskih nogometnih stratega, a činjenica što dolazi iz nogometne akademije dovoljno govori o tome koliko je školovan.

Uz sve ovo, Babić je vrlo ambiciozan, njegova narav je izrazito temperamentna, po čemu se uvelike razlikuje od sada već bivšeg stratega Marčetića te je svojevremeno bio jedan od glavnih kandidata za vođenje nogometne škole splitskog Hajduka. Dakle, to je još jedan dokaz njegovih trenerskih kvaliteta, kao i to što je minuloga ljeta s kadetskom momčadi Al Nasra postao prvakom Saudijske Arabije.

Također, ovaj je stručnjak obnašao dužnost sportskog direktora NK Sesvete, a bio je i glavni trener nogometaša BSK-a iz Bijelog Brda. Dakle, sada mu samo možemo poželjeti sreću u radu s njegovim novim sastavom i nadati se da će on što prije pohvatati konce kako bi NK Bjelovar vratio na željene staze, staze trijumfa. Prvu priliku za to imat će već ove subote – 21. listopada kada će Bjelovarčani zaigrati na svom travnjaku protiv porečkog Jadrana, a kao zaključak ove priče donosimo vam razmišljanja novoimenovanog bjelovarskog stratega.  

– Prije svega, kada dođete ovdje, prvo što vidite su ovi fenomenalni uvjeti koje je NK Bjelovar napravio posljednjih godina. Smatram da to nije dobitak samo za grad Bjelovar, već i za cjelokupni hrvatski nogomet. Naravno, obavio sam razgovor s upravom prilikom dolaska, a ciljevi su uvijek isti. To znači da osvojimo što više bodova i zapravo, tu nema puno rasprave. Najprije se moramo stabilizirati jer su porazi koje smo doživjeli u posljednjih nekoliko prvenstvenih kola dosta neugodni. No, mi smo ovdje da ispravljamo stvari i krenemo prema naprijed. Nadalje, dugo godina sam bio u drugoligaškom nogometu, a volje i želje za rad mi ne nedostaje. Dakle, vjerujem da možemo napraviti puno u periodu koji je pred nama.

Danas sam sa svojom novom momčadi odradio prvi trening te je sasvim jasno kako stvari nećemo izmijeniti u tjedan ili dva. Mojim pomoćnicima Marinu Laliću, Igoru Tejiću i meni potrebno je malo prostora i vremena, a preuzimanjem NK Bjelovar prihvatio sam svu odgovornost protekloga razdoblja. Mišljenja sam da ovi momci imaju potencijala te da mogu napredovati. Ne tražim nikakve alibije, a koristim ovu prigodu i zahvaljujem se svom prethodniku Marčetiću. Uvjeren sam da je napravio kvalitetnu selekciju igrača te da neće biti nikakvih poteškoća.

Što se tiče našeg dvoboja protiv Jadrana iz Poreča reći ću da, kada ljudi gledaju ljestvicu misle kako je riječ o lošem sastavu. Međutim, to je totalni nonsens jer smatram da stanje ljestvice nikad ne odaje pravo stanje momčadske kvalitete. Ovaj navod potkrijepit ću posljednjim porečkim ostvarenjem protiv nogometaša Karlovca, odnosno njihovom pobjedom od čak 5:1. Stoga, moramo tih 90 minuta, kao uostalom i sve u budućnosti shvatiti ozbiljno.

Budimo realni, nama je svaka utakmica do kraja prvog dijela sezone kvalifikacijska i mi se uvijek moramo, kako se to žargonski kaže „baciti na glavu“. Želimo uvijek pružiti svoj maksimum, ići po trijumf, pa što nam to donese. Onaj tko na to nije spreman bolje da nije ovdje – opširan te nadasve direktan je u svom prvom obraćanju Super portalu bio Dino Babić.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika