Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić u sklopu svojih listopadskih obilazaka poduzetnika i poljoprivrednika je ovog četvrtka obišao  uspješnog malog poljoprivrednika Marija Šingerbergera koji se bavi proizvodnjom bučinog ulja. Šingerberger već godinama proizvodi ulje visoke kvalitete.

– Danas lokalna hrana bilogorskog poljoprivrednika, bilogorskog seljaka završava na tanjurima u svim osnovnim školama, vrtićima i u bjelovarskim restoranima. To je jedan pozitivan primjer koji može biti recept za poljoprivredu u cijeloj  Hrvatskoj. Kada se radi o drugim stvarima u poslovnim odnosima Grada Bjelovara i naših poljoprivrednika, surađujemo i na razne načine, konkretno s gospodinom Šingerbergerom, ali i s drugim proizvođačima bučinog ulja. Kada kupujemo poslovne poklone, recimo sada je već predadventsko vrijeme, predbožićno vrijeme, kupujemo bučino ulje gospodina Šingerbergera, ali i drugih proizvođača bučinog ulja na području Grada Bjelovara, kao i za druge poslovne poklone tijekom cijele godine. Uvijek gledamo da to lokalni proizvođač s područja Bjelovara ili Bilogore zato što tako potičemo lokalnu domaću proizvodnju, kazao je Brajdić.

Mario Šingerberger je prije 12 godina iz hobija posadio prvih pola rali, prve dvije godine proizvodnje bilo je razdoblje učenja, a nakon toga kupio je stroj koji je olakšao berbu i manipulaciju plodom. Površina je s početnih pola rali narasla na današnjih 5 rali koju obrađuju on i njegova supruga.

– Zahvaljujem ovom prilikom Gradu Bjelovaru što  svake godine za božićne uskrsne ili neke druge blagdane kupuje određenu količinu ulja od mene. A što se tiče tržišta, to je isto 12 godina učenja. Prodao sam bučino ulje u Urugvaj, Rusiju,  Njemačku i stvarno izdaleka i puno ljudi uzimaju. Moram i naglasiti, nikada, ali nikada nisam bio ni na jednom sajmu, sve prodajem na kućnom pragu, kazao je Šingerberger.