Udruga žena Općine Rovišće u subotu 21. listopada od 17 sati u Kulturnom centru Rovišće organizira „Malu bučijadu“. Riječ je o izložbi i degustaciji proizvoda i jesenskih delicija od buče.
Inače, Udruga žena Općine Rovišće ima četrdesetak članica, od kojih je dvadesetak aktivnih, a imaju i podupirućih članica koje se uključuju prilikom organizacija različitih radionica. Kako nam otkriva predsjednica Udruge Vesna Kovačević ovo je prva manifestacija koju Udruga organizira, no do sada su uvijek sudjelovale na općinskim manifestacijama, proslavama Dana Općine, a predstavljale su i Općinu Rovišće na sajmovima, kao što je npr. Bjelovarski sajam.
Mala bučijada je zamišljena kao druženje članova raznih udruga i svih onih koji se odazovu na ovu priredbu.

– Bit će organizirana kreativna radionica rukom rađenih trajnih torbica koju će održati gospođa iz hrvatskog fotosaveza. Uz to bit će i izložba jela od buče i naravno degustacija istih. Sve će početi u 17 sati u Kulturnom centru i trajat će do oko 21 sat. Osim štrudla od buče imat ćemo štrudle od maka i sira, salatu od buče, popečke, kolače, slane i slatke od buče, a neke žene radit će i namaze od bučinih koštica. Bit će tu i tjestenina s bućom, kiflice od buče, kruh s bučinim brašnom itd., otkrila nam je predsjednica Udruge Vesna Kovačević koja se zahvalila Općini Rovišće i načelniku Slavku Prišćanu na pomoći u realizaciji ove zanimljive manifestacije.