Bjelovarsku sportsku, odnosno nogometnu javnost smo prije nekoliko dana izvijestili o odluci Izvršnog odbora NK Bjelovar o smjeni trenera seniorske momčadi Zorana Marčetića uslijed loših igara, a samim time i rezultata. Shodno tome, treninge do daljnjega vode dosadašnji Marčetićevi pomoćnici – Marin Lalić i Igor Tejić s tim što treba navesti kako na bjelovarskom novoizgrađenom gradskom stadionu govore kako su u intenzivnom procesu traženja novoga šefa struke, ali još uvijek s konkretnim imenima ne žele izlaziti.

Međutim, bezobzirno na poteškoće unutar bjelovarskih nogometnih redova, Super Sport Druga hrvatska nogometna liga ide dalje. To zapravo znači da će Bjelovarčani, s novim trenerom na klupi ili bez njega, dakle uz vođenje već navedenog dvojca Lalić/Tejić nadolazeće subote – 21. listopada ugostiti porečki Jadran. Prvi sučev zvižduk u ovoj utakmici, koja će se igrati u sklopu 10. runde začut će se u 15 sati, a, obzirom na cjelokupnu situaciju bilo što je teško prognozirati. Istina je da su nogometaši Bjelovara domaćini, da imaju imperativ pobjede pred svojim navijačima, ali isto tako, nikako ne možemo zanemariti činjenicu da je ovaj istarski klub u posljednjem kolu s visokih 5:1 savladao Karlovčane te da u Bjelovar stiže s namjerom potvrditi da to ostvarenje nije bilo slučajno.

Inače, bjelovarski bijeli u ovih 90 minuta nogometne igre ulaze sa svega 10 bodova na svom kontu što im je ovoga trenutka dovoljno tek za 11. poziciju ukupnog poretka, dok su Istrijani posljednji – 16. sa svega pet bodova. No, već odavno je poznato kako u ovom nogometnom društvu svako svakoga može savladati. To je uostalom dokazao i sam NK Jadran Poreč savladavši favorizirani karlovački sastav i zapravo, jedino pravo mjerilo svega je zeleni travnjak. Stoga, već sada s ogromnim nestrpljenjem iščekujemo subotnje poslijepodne kako bismo provjerili tko će predvoditi bjelovarske nogometne momke s klupe u svojstvu trenera, a potom i to mogu li oni konačno prekinuti svoj crni niz.

Upravo zato, ukoliko vam je stalo do ovdašnjeg nogometnog trećeligaša ne dvojite niti najmanje. U što većem broju pohrlite na tribine gradskoga stadiona i tijekom cijelog meča bodrite svoje ljubimce. Još jednom pokažimo da smo uz Bjelovarčane i kada je teško, a ne samo kada cvjetaju ruže. Jer, upravo to je odlika pravih simpatizera.