Proteklog vikenda istarski Barban bio je poprište završnice Croatia Cupa i Prvenstva Hrvatske za mlade konje, a Konjički klub Čazma iznjedrio je prave sportske junake i postavio visoke standarde u konjičkom sportu u Hrvatskoj. Ovim nastupom zaključena su godišnja natjecanja klubova i jahača diljem Hrvatske.

Konjički klub Čazma nije samo sudjelovao na ovom prestižnom događaju, već su i ostvarili izniman uspjeh. Klub je predstavljalo pet jahačkih parova na udaljenostima od 64 i 82 km. U seniorskoj konkurenciji na 82 km, Stjepan Fabijanić osvojio je brončanu medalju na kobili 86 SHAGYA RUMBA, dok je u seniorskoj konkurenciji na 64 km pobjednica utrke bila Nella Faltak na kobili 1102 SAFIRA.

U juniorskoj konkurenciji, Nela Kos na 614 NEPTUNU i Josip Galović na 2843 ARTURU zauzeli su 5. i 6. mjesto. Iako su Maja Faltak i ALKANAHINI NAHATI odustali od utrke na 64 km zbog dobrobiti konja, klub je ostvario izvrsno drugo ekipno mjesto, skupivši 2411 bodova.

Ovim nastupom Konjički klub Čazma održao je brončani klupski plasman, s ukupno 9717 bodova tijekom sezone. Međutim, uspjesi nisu stali samo na ovom natjecanju.

Juniorska jahačica Nela Kos osvojila je brončanu medalju na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u šestom mjesecu, te se u ukupnom poretku za cijelu sezonu istaknula osvajanjem šestog mjesta. S druge strane, Stjepan Fabijanić je ostvario srebro na Prvenstvu Hrvatske u šestom mjesecu, te je ovogodišnji osvajač Croatia Cupa.

Također moramo napomenuti najznačajnijeg konja ove godine, odnosno 86 SHAGYA RUMBU koja je samo na utrkama ukupno istrčala 360-ak kilometara te donijela klubu 3936 bodova i time dovela sebe i Stjepana do zlatne nagrade za cjelogodišnji uspjeh

Osim jahača i konja, Konjički klub Čazma zahvaljuje se svojim nezamjenjivim volonterima, logističarima i sponzorima koji su pružili ključnu podršku tijekom cijele sezone. Posebno se ističe Igor Hrastović, koji je nesebično pomagao klubu svojim vozilom i logističkim vještinama. Tisak i design Studio HAT zaslužni su za tiskane materijale koji predstavljaju klub, dok je čazmanska Pekara Centar uvijek bila tu s pecivima za cijeli vikend tijekom utrka.

Klub također izražava veliku zahvalnost Gradu Čazma i Turističkoj zajednici grada Čazme na njihovoj kontinuiranoj podršci. Naposljetku, Konjički klub Čazma zahvaljuje svojim vjernim pratiteljima i navijačima koji su pratili njihove uspjehe, rezultate i rast ovog malog kluba koji korak po korak postaje velik.