Učitelji i profesori iz Bjelovarsko-bilogorske županije nagrađeni su nedavno u povodu Svjetskog dana učitelja, a tom prigodom primili su priznanja i nagrade od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon ovog značajnog priznanja, župan Marko Marušić osobno se susreo s 23 nagrađena odgojno-obrazovna djelatnika kako bi im čestitao na njihovom izuzetnom doprinosu obrazovanju.

Župan Marušić izrazio je svoje zadovoljstvo što su nagrađeni učitelji i profesori iz njihove županije dobili priznanja od strane nadležnog ministarstva. Istaknuo je važnost njihovog rada i njegov utjecaj na budućnost zajednice te naglasio da se Bjelovarsko-bilogorska županija ponosi njihovim zalaganjem.

U svojem govoru, župan je istaknuo da je posao učitelja i profesora iznimno specifičan i da ima poseban značaj jer od njihovog rada ovisi obrazovanje i budućnost djece. Marušić je također istaknuo napore Županije i osobno, kako bi se osigurali što bolji uvjeti rada za sve škole i njihove djelatnike, te da su usmjereni prema stvaranju okruženja primjerenog 21. stoljeću.

“Vjerujem da prepoznajete trud i nas na lokalnoj, kao i onih na državnoj razini. Uvjeren sam da svi imamo isti cilj, a to je da našim učenicima pružimo što kvalitetnije obrazovanje kako bi sutra mogli što bolje ostvariti svoje uloge u društvu i biti nositelji njegova daljnjeg razvoja”, naglasio je župan.

Na prijemu, ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, Nataša Vibiral, te učiteljica razredne nastave I. Osnovne škole Bjelovar, Nataša Ljubić Klemše, zahvalile su županu na podršci i čestitkama. Nataša Ljubić Klemše primila je ovo prestižno priznanje Ministarstva znanosti i obrazovanja već peti put, što svakako svjedoči o njezinom iznimnom radu i predanosti obrazovanju.