5.9 C
Bjelovar
Utorak, 28 studenoga, 2023
spot_img

Hrvoje, Ena i Max nakon Norveške stižu i u Daruvar

Poznati putopisac predstavlja svoju knjigu kroz muldtimedijalno predavanje u društvu svoja dva najbolja prijatelja.

Nove vijesti

U Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar, održat će se multimedijalno predavanje i predstavljanje  zanimljive knjige Put sjevera .

Svoju knjigu predstavit će Hrvoje Jurić,fotograf,putopisac i biciklistički entuzijast koji je u pratnji svoja dva psa prošao na električnom biciklu 2100 kilometara dug put od Osla do Nordkappa na samom sjeveru Norveške. Uz opsežne pripreme, put je trajao 45 dana, a usprkos brojnim izazovima uspješno je završen na mjestu gdje je Hrvoje i planirao. No ,kako kaže autor:

-…kao i uvijek na putovanjima, nije poanta samo u cilju, u sjeveru, već je  važno sve ono što mu je prethodilo, svi ti sitni koraci koji su do cilja doveli.

I upravo je sve njih objedinio u knjizi Put sjevera, u kojoj je opisan svaki trenutak ove nevjerojatne avanture uz 300 fotografija.

Hrvoje Jurić  od prije je poznat po svojim  pothvatima, do sada je proputovao svijet na biciklu, sudjelovao je u trasiranju Via Adriatica Bike staze, ucrtavao biciklističke rute u svim slavonskim županijama. Do sada je napisao tri knjige, a od  njegovih se prethodnih knjiga ova razlikuje jer ju je pisao iz perspektive njih troje kao ekipe, pri čemu je i Eni i Maxu dao ljudska obilježja kako bi bolje približio čitateljima njihov poseban odnos.

Ovo zanimljivo predavanje održat će se u daruvarskoj knjižnici, 18.listopada s početkom u 18.sati.

Više pročitajte u novom izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika 

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika