U Kulturnom centru “Mato Lovrak” u Velikom Grđevcu održana je manifestacija pod nazivom “5. velikogrđevačka komušana”, koja je privukla brojne posjetitelje željne oživljavanja tradicije i zajedničkog uživanja u jesenskim aktivnostima.

Manifestacija je ponudila niz atrakcija, uključujući scenski prikaz komušanja, radionice za izradu igračaka od komušine, komušačke igre za djecu i odrasle te natjecanje u jedenju pečenjaka. Osim toga, posjetitelji su mogli uživati u gastro sajmu s regionalnim delicijama te sajmu zanata koji je predstavljao bogatstvo lokalnih umjetničkih vještina.

Načelnik Općine Veliki Grđevac, Tomislav Pavlečić, nije skrivao svoje oduševljenje događanjem.

-Sve pohvale svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja. Bili smo blagoslovljeni predivnim vremenom, a ljudi su dodatno obogatili atmosferu svojom prisutnošću. Štandovi su bili odlično uređeni, a kulturno-umjetnički program izvrstan. Riječima se teško može opisati ova jedinstvena ljepota koju možete doživjeti ovdje. Svi koji nisu prisustvovali ovom događaju, zaista su propustili nešto posebno. Također, želim izraziti posebnu zahvalnost direktorici Turističke zajednice Južna Bilogora, Ivoni Janota, koja se maksimalno posvetila organizaciji ovog događanja, kao i Osnovnoj školi Mate Lovraka, Dječjem vrtiću, Kulturnom centru Mato Lovrak, te drugim udrugama i pojedincima čiji je doprinos ovu manifestaciju učinio izvanrednom, izjavio je načelnik Pavlečić.

Manifestacija “5. velikogrđevačka komušana” svakako je postala jedno od najpoželjnijih i najoriginalnijih okupljanja u Velikom Grđevcu, koje će, prema svim pokazateljima, i dalje rasti i privlačiti sve više zaljubljenika u tradiciju i kulturu ovog kraja.